Zvezdnice, ki so se borile s poporodno depresijo

Zvezdnice, ki so se borile s poporodno depresijo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
12. 4. 2019

Vedno se nam zdi, da imajo zvezdniki popolno življenje. 

A so le navadni smrtniki in imajo lahko težave kot vsi drugi. Tako se tudi zvezdnice lahko znajdejo v vrtincu poporodne depresije …

Adele

Britanska pevka Adele je tudi ena tistih zvezdnic, ki so priznale, da so se spopadale s poporodno depresijo. S partnerjem Simonom Koneckijem sta postala starša leta 2012, ko se jima je rodil sin Angel. Da se je znašla v težavah, o katerih ženske le nerade govorijo, pa je tudi sama priznala šele pozneje. “Še štiri moje prijateljice so imele podobne tegobe kot jaz sama, a nam je bilo preveč nerodno, da bi govorile o tem. Mislile smo namreč, da nas bodo drugi imeli za slabe mame.”

Nashville Hayden Panettiere

Igralka in zvezdnica serije Nashville Hayden Panettiere (29 let) je leta 2014 postala mamica hčerke Kaye (4 leta). Očke deklice je boksarski zvezdnik Vladimir Kličko (43 let). Po rojstvu je padla v poporodno depresijo in je kar dvakrat potrebovala strokovno pomoč. Zdaj poskuša pomagati drugim ženskam s tem, da je sama spregovorila o svojih izkušnjah. “Želim, da ženske vedo, da to ni nič slabega in da pač morajo poiskati pomoč.”

Courtney Cox

Zvezdnica, ki je zaslovela s serijo Prijatelji, Courtney Cox, pravi, da se je pri njej postporodna depresija pojavila šest mesecev po rojstvu hčere Coco (14 let). Igralka pravi, da je bilo to zanjo res zelo težko obdobje. “Nisem mogla spati, srce mi je pospešeno utripalo,” pravi igralka, ki je nato poiskala zdravniško pomoč, saj je vedela, da bo sama to težko prebrodila.

Gwyneth Paltrow

Leta 2006 je ameriška igralka Gwyneth Paltrow (46 let) rodila sina Mosesa. Po porodu pa je padla v težko poporodno depresijo. “Pričakovala sem lepo obdobje, kakršno je bilo po rojstvu obeh hčera, a na žalost so se stvari obrnile povsem v drugo smer in doživela sem najbolj boleče obdobje življenja,” pravi Gwyneth, ki ima otroke s pevcem Chrisom Martinom, s katerim sta se pozneje ločila.

Alanis Morissette

Pevka Alanis Morissette (44 let) je leta 2010 prvič postala mamica. S soprogom, raperjem Mariom Souleyjem, imata sina Treadwaya. Zdaj sta v veselem pričakovanju drugega otroka. Za po­porodno depresijo je trpela kar leto dni. “Nisem si mislila, da me bo kdaj doletela ta depresija. Najbolj pa sem bila presenečena nad fizično bolečino. Ni mi bilo jasno, da lahko zaradi nje trpijo hrbet, glava, prsni koš …”

Bryce Dallas Howard

Ameriška igralka Bryce Dallas Howard (38 let) je leta 2007 rodila sina Theodora, katerega oče je Seth Gabel (37 let). Poporodna depresija je pri njej trajala 18 mesecev in o tem danes povsem odkrito govori. “Čudno je, ko se spominjam tega obdobja, zdi se mi, kot bi trpela za čustveno amnezijo. Nisem se mogla ne smejati ne jokati, preprosto nisem čutila ničesar. Pretvarjala sem se, da je vse v redu, a sem na skrivaj trpela.”

Brooke Shields

Ameriška igralka in manekenka Brooke Shields (53 let) zelo odkrito govori o boju s poporodno depresijo, ki jo je imela, ko je leta 2003 rodila hčerko Rowan. Napisala je tudi knjigo z naslovom Prišel je dež: Moje popotovanje s poporodno depresijo. “Imela sem napade panike in počutila sem se grozno, nisem želela biti v bližini hčerke. Nisem se bala, da bi bila deklica preveč krhka, preprosto je nisem želela imeti v naročju, in to je bil zame velik šok. Takrat sem si želela le stran …” odkrito priznava Brooke.

Amanda Peet

Leta 2007 je zvezdnica Amanda Peet rodila hčerko Frances Pen. “Mislila sem, da bo to srečno obdobje, a ni bilo. Padla sem v poporodno depresijo in vse je bilo narobe,” pravi igralka. “Danes se veliko žensk počuti osramočene, ker ne začutijo takojšnje povezanosti z dojenčkom. Treba jim je pomagati in vedeti morajo, da lahko dobijo pomoč,” pravi Amanda.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia