Zvezdnice so ZA dojenje v javnosti!

Zvezdnice so ZA dojenje v javnosti! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 4. 2017

Mamino mleko je najboljša hrana za malčka, a žal se dojenje v javnosti številnim še vedno zdi neprimerno. Mnogo mamicam, med katerimi so tudi številne zvezdnice, se to seveda ne zdi prav, zato za podporo v javnosti vse pogosteje objavljajo slike dojenja svojih malčkov, s katerimi želijo dojenje normalizirati. Nekaj najbolj aktivnih zvezdniških mamic na tem področju vam predstavljamo v nadaljevanju.

Pevka Pink je decembra v drugo postala mamica sinku Jamesonu, ki ga že vse od začetka doji in ga namerava dojiti, dokler bo lahko oziroma dokler bo to želel malček, saj se ji to zdi nekaj najboljšega za otroka. Obenem pa je že pri prvem otroku, hčerki Willow, videla, da je bilo to zanjo tudi zelo koristno, saj je bila deklica bolj zdrava, med njima pa se je tudi zaradi tega spletla posebna vez.

Zagovornica dojenja je tudi igralka Liv Tyler, ki je lani poleti že tretjič postala mamica, tokrat deklici Luli. Tako kot prva otroka tudi njo doji, saj meni, da je dojenje zelo lepa in naravna stvar, zato se ji ne zdi nič narobe, če mamice svoje otroke dojijo v javnosti. Da bi jih k temu spodbudila, je tudi sama na svojem Instagramu objavila sliko, na kateri doji svojo hčerko.

Alanis Morissette je pred meseci že drugič postala mamica, tokrat deklici Onyx Solace, ki se je pridružila šestletnemu bratcu Everju. Pevka je že prvega otroka dojila kolikor dolgo in kjerkoli je bilo to potrebno, enako pa namerava ponoviti tudi pri drugem otroku. Zato je dojenja v javnosti ni sram, ravno nasprotno, podpira ga in je v znak podpore na Instragramu že večkrat objavila sliko, na kateri doji svojo hčerkico.

Igralka Alyssa Milano, ki je mamica štiriletnega dečka Mila in dve leti stare deklice Elizabelle, je ena najbolj glasnih zagovornic dojenja v javnosti. Dojenje se ji namreč zdi nekaj popolnoma naravnega, mleko pa popolna hrana za dojenčka. Zato spodbuja tudi druge mamice, naj se dojenja ne izogibajo ter naj svoje otroke, če je to potrebno, brez sramu podojijo tudi v javnosti.

Supermodel Candice Swanepol je pred meseci prvič postala mamica sinku Anaci, ki ga pogosto doji v javnosti, kjer je zaradi tega imela že kar nekaj neprijetnih izkušenj. Vendar je to ni odvrnilo od tega, da bi nehala dojiti v javnosti. Namesto tega je na svojem Instragramu objavila sliko, na kateri doji svojega sina, pod njo pa je pripisala, da v dojenju ni nič seksualnega, temveč da je to nekaj naravnega. Tisti, ki menijo, da je s tem kaj narobe, pa bi se morali poučiti o tem, kako ugodne učinke ima dojenje na mamo in otroka.

Model in manekenka Karolina Kurkova je prav tako prepričana, da je dojenje nekaj naravnega, zato se požvižga na vse, ki pravijo, da tega v javnosti ne bi smela početi. Ne zdi se ji namreč, da s tem počne kaj grdega, temveč je to, vsaj zanjo, nekaj zelo lepega. "Tako dajemo življenje in hranila otroku, tako smo bili narejeni," je zvezdnica razložila v enem izmed intervjujev, ki jih je imela, potem ko je na Instragramu objavila sliko sebe med dojenjem drugega sina Noaha.

Tudi igralka Olivia Wilde je prepričana, da je dojenje najbolj naravna stvar, zato je dojila že svojega prvega otroka, triletnega sina Otisa. Še vedno pa doji tudi skoraj šestmesečno hčerkico Daisy. In ne, tudi nje ni sram dojiti v javnosti, ravno nasprotno. Dojila je že na snemanjih, na fotografiranjih in tudi na sprehodih v naravi. Prav tako pa slike dojenja objavlja na svojem Instragramu, saj želi, da bi dojenje v javnosti postalo nekaj normalnega.

Inštruktorica joge Hilaria Baldwin ima tri otroke – triletno Carmen Gabrielo, dveletnega Rafaela Thomasa ter šestmesečnega Leonarda Angela Charlesa. Prva otroka je dojila, kolikor dolgo sta to želela, tretjega pa še vedno doji, saj je še dojenček. Meni namreč, da je mamino mleko za otroka najboljša stvar, ki jo lahko zaužije, zato podpira vse mamice, ki otroke dojijo, in jih spodbuja, naj jih tega nikakor ne bo strah početi tudi v javnosti.

T.A.

Priporočamo