Zvezdnik Rod Stewart velja za strogega očeta svojim osmim otrokom

Zvezdnik Rod Stewart velja za strogega očeta svojim osmim otrokom (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
8. 2. 2018

Glasbena legenda Rod Stewart je 2. februarja na koncertu v Zagrebu pripravil pravi spektakel. Roker pa je tudi oče osmim otrokom in je zelo strog ...

Pevca Roda Stewarta (73) so ženske vedno imele rade. Tako zelo, da ima z njimi kar osem otrok. Najmlajši sin se je rodil, ko mu je bilo že 66 let. Najstarejša hči Sarah ima že 55 let, sledijo ji Kimberly (30), Ruby (30), Renee (25) ter sinova Sean (36) in Liam (22).

Z zadnjo soprogo Penny Lancaster (46) pa ima še dva sinova, Alastairja (11) in Aidena (6). Par je poročen 10 let in se odlično razumeta. "Zelo ponosen sem, da sem starš, čeprav je to hkrati najdražji občutek na svetu," pravi Rod, ki pa – vsaj kar se tiče financ – nima težav. Njegovo bogastvo namreč ocenjujejo na 235 milijonov dolarjev. V svoji karieri je prodal več kot 250 milijonov plošč. Po rojstvu zadnjega sina je dejal, da je zdaj produkcija ukinjena. "Ne morem imeti več otrok, sicer bom šel na naslednjo turnejo šele, ko bom star 90 let," se šali pevec. Prvega otroka je dobil pri 17 letih.

Rod je na svoje otroke zelo ponosen, hkrati pa je do njih tudi zelo strog. Predvsem v svoji hiši ne tolerira nobenega nereda in od otrok zahteva, da upoštevajo njegova pravila, sicer jih kaznuje. To lahko pove tudi njegova soproga Penny, ki je izdala kar nekaj Rodovih skrivnosti. "Zanimiva je ta, da ko pridejo na obisk Rodove hčerke s svojimi kužki in se kakšen ponečedi, on pobere kakec in ga da v njihov avto pod sedež. Jezi ga tudi na primer, če kdo po hiši pozabi ugasniti luč." Seveda njegovo trdo roko najbolj občutita najmlajša sinova. Če se na primer grdo obnašata do mamice, ju kaznuje tako, da zaklene sobo, v kateri igrata igrice. Na vrata potem napiše, zakaj je soba zaklenjena. In čeprav je obseden s čistočo, najraje svoj prosti čas preživlja z otroki. "Velikokrat jih gre iskat v šolo, kar je fantoma zelo všeč, saj po navadi pride s ferrarijem ali pa lamborghinijem," pravi Penny, ki je njegova tretja soproga.

Pred slabimi 20 leti so Rodu odkrili raka na ščitnici in njegova pevska kariera se je skoraj končala. Na srečo je bolezen uspešno premagal in danes je zelo aktiven v organizaciji, ki se ukvarja z bojem proti tej bolezni. Veliko tudi pomaga ljudem, ki so zboleli za rakom in jim vliva upanje.

Kljub svojim letom pa se številnim ženskam še vedno zdi seksi. Tudi njegova soproga Penny pravi, da je Rod zanjo bog seksa. Odkar sta poročena, to je od leta 2007, ji je zvest, sam pa pravi, da si nikoli ni mislil, da bo imel na stara leta tako mlado soprogo.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Priporočamo