Zvezdniki in pasti slave, ki je lahko veliko breme

Zvezdniki in pasti slave, ki je lahko veliko breme (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
18. 8. 2018

Slava je naporna stvar. Še odrasli zvezdniki se velikokrat ne znajo spopasti z njo, kaj šele otroci, ki (pre)hitro postanejo slavni.

Tudi igralka Lindsay Lohan (31) je bila nekoč velika zvezda Disneyjevih filmov, ki je žal prav tako podlegla drogam in alkoholu. Zaradi tega je bila že nekajkrat na rehabilitaciji, ki pa ni ravno obrodila sadov. Velik del zaslužka je porabila za zabave, droge, alkohol, draga hotele in drage centre za odvajanje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in drog je končala tudi za rešetkami.

Pevka Christina Aguilera (37) je prav tako kot Britney Spears kariero začela v šovu Mickey Mouse Club. Od prvega dne sta bili tekmici, mediji pa so ju nenehno primerjali. Tudi Christina je imela težave zaradi slave, zatekla se je k alkoholu. Leta 2011 so jo ujeli, ko je pila na javnem mestu. Dolgo se je borila tudi z odvečnimi kilogrami. Zdaj pa je vse to premagala, a ji oboževalci očitajo, da je postala odvisna od plastičnih operacij.

Igralka Amanda Bynes (32) je še ena od zvezdnic, ki niso znale prenesti slave. Nastopati je začela že s sedmimi leti, pri trinajstih je imela že svoj humoristični šov. Ironija je, da je vedno igrala pridna dekleta. Ko pa se je hotela preleviti v seksi mladenko, ni šlo vse po načrtih. Odpustili so jo s snemanja filma Spuščeni z verige, ker se ni naučila teksta, in takrat se je začelo. Zatekla se je k alkoholu, aretirali so jo zaradi vožnje v pijanem stanju, po Twitterju je pisala neumnosti, svojega očeta pa je obtožila, da jo je spolno nadlegoval. Pozneje je to zanikala. Diagnosticirali so ji bipolarno motnjo in depresijo. Bila je na zdravljenju, zdaj pa se je vpisala na fakulteto za dizajn.

Britney Spears (36) bo vedno znana kot princesa popa. Bila je ena od največjih najstniških zvezdnic v 90. letih prejšnjega stoletja, odkar ve zase, pa je v šovbiznisu. Tudi ona je sprva igrala v Disneyjevih filmih in serijah, nato pa se je osredotočila na glasbo. Njen prvi veliki hit, ki je obnorel najstnike po vsem svetu, je Baby one More Time. Postala je slavna, a se s prepoznavnostjo ni znala najbolje spopasti. Živčni zlom, dva sinova, težave s prenajedanjem in hujšanjem ... Nekoč si je celo povsem obrila glavo v nekakšen znak protesta vsemu, kar se ji dogaja. Potem je nekaj let ni bilo na sceni in govorilo se je, da jemlje amfetamine. Zdaj je, vsaj zdi se tako, vse to za njo. Je znova v formi, srečna v ljubezni in ljubeča mama.

Miley Cyrus (25) je bila glavna igralka v seriji Hannah Montana. Vlogo je dobila zaradi tega, ker odlično poje in tudi dobro igra. Posnela je tudi istoimenski film in izdala uspešen album. Bila je pridna deklica, kar pa ji je postalo dolgočasno, in spremenila se je v izzivalno mladenko. V videu za pesem Wrecking Ball je pokazala svojo poredno plat. Pozneje je povedala, da je dolgo redno kadila travo in da je bila nenehno pod njenim vplivom. Burno obdobje njenega življenja se je začelo umirjati s snemanjem albuma Younger Now.

Depresija in čustvene težave so stalnica v življenju pevke in igralke Selene Gomez (26). Lani je imela tudi zelo resno operacijo, ko so ji morali presaditi ledvico. Zbolela je namreč za avtoimuno boleznijo. Zdaj si je opomogla in je fizično povsem v redu. Težava je le v tem, da se še vedno bori z anksioznostjo in občasno pade v depresijo. Pred dvema letoma je končala na kliniki za odvajanje, potem ko se je razšla z Justinom Bieberjem (24). Zdaj pravi, da je ozdravljena, a da vseeno redno hodi na terapije.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia