Zvezdniki, ki imajo zvezdniške starše: Slava jim je bila položena v zibelko

Zvezdniki, ki imajo zvezdniške starše: Slava jim je bila položena v zibelko (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2021

Nekaterim je do uspeha bilo vendarle nekoliko lažje priti, saj imajo slaven priimek. 

Z njim pa se marsikatera vrata odprejo prej, kot bi se sicer ...

Dakota Mayi Johnson

Ameriška filmska igralka in fotomodel Dakota Mayi Johnson (29) je hčerka igralke Melanie Griffith (61) in igralca Dona Johnsona (69). Svojo prvo filmsko vlogo je odigrala v komični drami Crazy in Alabama skupaj z materjo. V orbito zvezdnic pa jo je izstrelil film 50 odtenkov sive, posnet po istoimenski knjižni uspešnici. Dakota je sicer v zvezi s pevcem skupine Coldplay, Chrisom Martinom (41).

Carys Jones Douglas

Carys je hčerka igralca Michaela Douglasa (74) in igralke Catherine Zeta-Jone (49). Stara je komaj 15 let, a ji je že uspelo pritegniti pozornost. Na modni reviji Dolce & Gabanna, ki je bila v sklopu tedna mode v New Yorku, je požela veliko zanimanja. Sama pravi, da je bila izkušnja odlična, a si bolj želi uspeti v filmu. Enako si želi njen brat Dylan Michael (18).

Scott Eastwood

Sin legendarnega igralca Clinta Eastwooda (88), Scott (33), je vedno bolj priljubljen in osvaja ženska srca. Kako tudi ne, saj je zelo podoben svojemu očetu v mladih letih. Poleg čednega videza pa je od očeta nasledil tudi igralski talent. Zanimivo je, da do leta 2009 ni uporabljal očetovega priimka, temveč materinega – Reeves. Clint ima sicer z Jacelyn Reeves še hčerko. Od trenutka, ko je začel uporabljati priimek Eastwood, pa se je Scottu odprlo mnogo vrat.

Max Irons

Sina igralca Jeremyja Ironsa (70) in Sinéad Cusack (71), Maxa Ironsa (33), je odkril priznani fotograf Mario Testino. Mladenič je tako danes že model za znane modne znamke, kot sta Burrberry in Mango. Seveda pa si sam veliko bolj želi uspeti v filmskem svetu. Vrata mu je odprla mala vloga v filmu Portret Doriana Graya, slava pa je potem prišla z vlogo angleškega kralja Edvarda IV. v filmu The White Queen. Pred dvema letoma je upodobil arheologa Howarda Carterja v Tutankamonu, nato pa se je pridružil ekipi serije Condor.

Miley Cyrus

Pevka in igralka Miley Cyrus (26) ima znane starše, njen oče je priznani pevec Billie Ray Cyrus (57), mama pa igralka Leticia Jean Cyrus (51). Že kot deklica je Miley, s celim imenom Destiny Hope, sanjala, da bo nekega dne igralka, zato se je pri 11 letih odločila, da se preizkusi na avdiciji za televizijsko nadaljevanko Hannah Montana. In pot do uspeha se je začela.

Stella Banderas

Starša Stelle Banderas (22), Antonio Banderas (58) in Melanie Griffith (61), se uvrščata med največje igralske zvezde, njena babica Tippi Hedren pa je bila muza Alfreda Hitchcocka. Nič nenavadnega torej, da je tudi sama zajadrala v igralske vode, študira pa dramsko umetnost. Njen oče vseeno priznava, da ga je njena odločitev, da bo igralka, presenetila. “Vedno je govorila, da ne želi pred kamere, a sčasoma je očitno ugotovila nasprotno. Rekla mi je, da gre v New York, kjer bo poskušala uspeti. Ni pa rekla, postala bom igralka …” Njeni polsestri Dakoti Johnson je uspelo, zagotovo bo tudi njej.

Dylan Penn

Dylan Penn (27) je hčerka dveh odličnih igralcev, Seana Penna (58) in Robin Wright (53), od katere je nasledila tudi lepoto. V enem od intervjujev je povedala, da je prve igralske korake naredila povsem sama in da od staršev ni iskala nobenih nasvetov, zaveda pa se, da je od očeta nasledila njegov značaj. Poleg tega, da je igralka, je tudi obraz številnih modnih znamk. Pravi, da je njena strast stati za kamero, piše scenarije in sanjari o tem, da bo nekoč slavna režiserka.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia