Zvezdniki, ki jim je uspelo kljub zavrnitvi

Zvezdniki, ki jim je uspelo kljub zavrnitvi (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
16. 5. 2019

Nekateri zvezdniki so bili na začetku kariere za kritike debeli, neumni ali pa brez talenta.

A jim je vseeno uspelo.

Shakira

Danes je Shakira (42 let) ena največjih glasbenih zvezdnic, vse skupaj pa se je začelo v šolskem zboru, iz katerega so jo v drugem razredu tudi vrgli. Profesorica ji je rekla, da ima preglobok glas in da poje kot koza. No, na srečo so njeni starši verjeli v njen talent in so jo podpirali v njenih pevskih začetkih. Danes jim je hvaležna.

Madonna

Ker je želela slediti svojim glasbenim sanjam, je Madonna (60 let) pustila šolo in se preselila v New York. Tam je sprva delala v lokalu Dunkin Donuts kot natakarica. Nato je dobila štipendijo na University of Michigan School of Music. Tam je nato delala kot plesalka za druge artiste. Stvari pa so se spremenile, ko je dobila priložnost in je objavila svojo prvo uspešnico Holiday. To je bil tudi njen prvi svetovni hit.

Oprah Winfrey

Nihče ni verjel, da bo Oprah (65 let) kdaj uspelo. Kot novinarka in reporterka ni mogla deliti čustev s svojimi intervjuvanci in je dobila odpoved. Nato je ustanovila lastno oddajo Oprah Winfrey Show, ki je postal eden najboljših šovov v zgodovini, in Oprah je postala najbogatejša Afroameričanka 20. stoletja. Celo nekdanji predsednik Barack Obama ji je podelil predsedniško medaljo za svobodo.

Michael Jordan

Vrgli so ga iz srednješolske košarkarske ekipe, izgubil je devet tisoč košev in 300 iger. In v čem je potem skrivnost uspeha Michaela Jordana (56 let)? V tem, da se je učil iz lastnih napak in da nikoli ni izgubil volje. To ga je pripeljalo do naziva enega najboljših košarkarjev v zgodovini košarke. Danes je sicer že upokojen igralec, še vedno pa je aktiven, in sicer kot trener.

Steven Spielberg

Lahko bi rekli, da je ironično, a je resnično. Stevena Spielberga (72 let) so zavrnili na univerzi Southern California School za gledališče, film in televizijo. In to kar trikrat. Potem se je vpisal na fakulteto za režiserje, kjer je leta 2002 tudi diplomiral. Danes velja za enega najboljših režiserjev, ki polni filmske blagajne. Znan je po filmih, kot so E. T., Schindlerjev seznam, Indiana Jones in še bi lahko naštevali.

Cindy Crawford

Na začetku manekenske kariere so Cindy Crawofrd (53 let) kritizirali zaradi bradavice nad ustnico. A leta 1995 je postala najbolje plačana manekenka na svetu. Na koncu se je zgodilo, da je ta mala 'kozmetična napaka' pravzaprav njen zaščitni znak.

Kate Winslet

Nekoč so jo zasmehovali zaradi velikih stopal in debelosti. Po vlogi v Titanicu pa so se stvari za Kate Winslet (43 let) obrnile in postala je svetovna zvezda s svojo zvezdo na pločniku slavnih v Hollywoodu. Nekoč se je zelo obremenjevala s svojim videzom, danes pa je sprejela svojo podobo in tudi po tretji nosečnosti je videti super. Postala je vzornica številnih žensk po svetu.

Gisele Bündchen 

Začetki manekenke Gisele Bündchen (38 let) niso bili lahki. Preden je postala najbolje plačana manekenka, jo je zavrnilo celo 42 modnih agentov. Imela je komaj 17 let, a s trdim delom, ji je uspelo. Nikoli ni vrgla puške v koruzo in vedno je verjela vase. Na koncu se ji je obrestovalo.

Marilyn Monroe

Marilyn je ikona, ki pa je imela zelo težke začetke. Najprej je delala kot tajnica v modnih agencijah. Čeprav si je želela postati manekenka, so ji govorili, da ni dovolj čedna in da naj se raje drži svojega dela kot tajnica. Na srečo jih ni poslušala in je želela več. Začela je igrati in počasi je postala ena najbolj zaželenih igralk. Še danes velja za eno večjih filmskih legend.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia