Zvezdniki, ki niso končali srednje šole, pa so uspešni

Zvezdniki, ki niso končali srednje šole, pa so uspešni (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
3. 1. 2019

Ni vedno izobrazba tista, ki pripelje do uspeha. Dokaz so nekateri svetovni zvezdniki, ki so pustili šolo, sledili svojim sanjam in na koncu dosegli svetovno slavo.

Pričakovali bi, da je milijarder Richard Branson (68 let) zelo izobražen. Vendar ni končal niti srednje šole, ki jo je obesil na klin pri 16 letih. Takrat je začel izdajati svoj mladinski časopis z imenom Student. Prva stopnica na poti k uspehu.

Eminem, eden najboljših raperjev, je kar trikrat ponavljal deveti razred, a je na koncu obupal in srednje šole ni končal. Preveč je namreč manjkal pri pouku in ni delal domačih nalog.

Pri 17 letih se je Al Pacino (78 let) odločil, da ima dovolj srednje šole za umetnost, ki jo je obiskoval v New Yorku. Raje se je osredotočil na igranje.

Imel je komaj 15 let, ko se je Quentin Tarantino (55 let) odločil, da šola ni zanj. Raje je obiskoval ure igranja v lokalnem gledališču. Očitno se je prav odločil, vsaj če pogledamo njegov današnji uspeh.

Ena najbolje plačanih manekenk na svetu, Giselle Bündchen (38 let), je šolo obesila na klin pri 14 letih. To se je zgodilo po tem, ko so jo odkrili skavti manekenske agencije Elite Models. In njena kariera se je začela.

Ni manjkalo veliko, pa bi Charlie Sheen (53 let) naredil maturo. Obiskoval je srednjo šolo v Santa Monici, a so ga predčasno izključili, ker je imel slabe ocene in je nenehno manjkal pri pouku.

Igralec Robert Downey Jr. (53) je pri 16 letih pustil srednjo šolo v Santa Monici in se preselil v rodno mesto New York. Tam je delal vse v tej smeri, da je na koncu postal igralec.

Igralec Mark Wahlberg (47 let) je maturo naredil pri 42 letih. “To sem moral storiti, da sem lahko pogledal svojim otrokom v oči,” pravi igralec, ki je kljub pomanjkljivi izobrazbi postal svetovni zvezdnik.

Ker se je Marlon Brando z motorjem vozil po šolskih hodnikih, so ga izključili iz šole. Vanjo se ni več nikoli vrnil, še zlasti po tem, ko ga je oče vpisal v vojaško šolo.

Igralec John Travolta (64 let) je pustil srednjo šolo v New Jerseyju, da bi se vpisal na ure igre, petja in plesanja. Ko je imel 21 let, so ga izbrali za vlogo študenta.

Pri 15 letih je Johnny Depp (55 let) pustil šolo in se čez nekaj tednov poskušal vrniti. A se je vseeno raje odločil slediti sanjam, da bi postal glasbenik. No, postal je igralec.

Igralka Hilary Swank (44 let) je zapustila srednjo šolo v Pasadeni, ker so se učitelji nenehno pritoževali zaradi njenega klepetanja. Danes ji ni žal, saj je postala uspešna igralka.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia