Zvezdniki, ki se jim je oskar vsakič izmuznil

Zvezdniki, ki se jim je oskar vsakič izmuznil (foto: SH) SH
Vir: Lady
15. 3. 2019

So velike zvezde, služijo ogromne denarje, njihovi filmi prinašajo bajne zaslužke, po svetu imajo na milijone oboževalcev, a nekaj jim manjka. 

Zlati kipec, ki ga vsako leto podeljuje Akademija. A še vedno upajo, da ga bodo nekoč morda dobili.

Brad Pitt

Eden največjih igralskih zvezdnikov Brad Pitt je bil v svoji karieri za oskarja nominiran trikrat, in sicer za vloge v filmih 12 opic, Nenavaden primer Benjamina Buttona in Zmagovalec, a se mu je zlati kipec vsakič izmuznil iz rok.

Tom Cruise

Tudi Tom Cruise je bil doslej za oskarja za najboljšo moško vlogo nominiran trikrat, a ga še ni prejel. Nominiran je bil za filme Magnolija, Jerry Maguire in Rojen 4. julija.

Johnny Depp

Johnny Depp je tudi igralec brez prestižne nagrade, ki bi mu jo podelila Akademija. Za oskarja je bil nominiran za filme Sweeney Todd: Hudičev brivec, V iskanju dežele Nije in Pirati s Karibov: Prekletstvo črne perle.

Sigourney Weaver

Igralka Sigourney Weaver je najbolj znana po vlogi Ellen Ripley v seriji filmov Osmi potnik. Za oskarja so jo nominirali trikrat, a nagrade ni nikoli prejela.

Samuel L. Jackson

Igralec Samuel L. Jackson je odigral nekaj najbolj zahtevnih vlog, a vseeno je ostal brez oskarja. Nominiran je bil le enkrat in še to za stransko vlogo v filmu Šund iz leta 1995.

Harrison Ford

Igralec ima za seboj ogromno legendarnih vlog, kar pa očitno ni bilo dovolj, da bi si zaslužil prestižni zlati kipec. Sicer je bil nominiran le enkrat, in to za vlogo v filmu Priča.

Edward Norton

Marsikdo meni, da bi Edward Norton moral imeti kipec na svoji omari. Doslej je bil nominiran trikrat, nazadnje lani za vlogo v filmu Birdman.

Michelle Pfeiffer

Igralka Michelle Pfeiffer je bila za oskarja nominirana trikrat, in sicer v obdobju od leta 1989 do 1993. A ga kljub temu ni prejela. Nominacije so bile za filme Nevarna razmerja, Fantastična brata Baker in Polje ljubezni.

Ralph Fiennes

Dvakrat si je igralec Ralph Fiennes obetal, da bo domov odnesel kipec, a je ostal praznih rok. Nominiran je bil za vloge v filmih Schindlerjev seznam in Angleški pacient.

Joaquin Phoenix

Igralec je za vlogo v filmu Gospodar iz leta 2013 prejemal same pohvale, a to očitno ni bilo dovolj za oskarja. Nominiran je bil tudi za vlogo v filmu Hoja po robu in za najboljšega stranskega igralca v Gladiatorju.

Robert Redford

Kariera igralca Roberta Redforda traja že več kot 50 let. V vsem tem času pa je bil za kipca nominiran le enkrat, in sicer leta 1974 za vlogo v filmu Želo. Nagrado mu je prevzel Jack Lemmon, ki je takrat prejel oskarja za vlogo v filmu Rešite tigra. Sicer ni dobil oskarja za igranje, ga je pa leta 2002 za režijo filma Navadni ljudje.

Bill Murray

Zagotovo je Bill Murray eden izmed najbolj priljubljenih igralcev Hollywooda. Igral je v dramah, komedijah, vojnih filmih, a do danes še ni bil nagrajen z oskarjem. Kritiki so ga vedno imeli radi, Akademija pa se očitno še ni odločila. Nominiran je bil le enkrat, za film Izgubljeno prevodom.

Glenn Close

Igralka Glenn Close ima za seboj 40 let igralske kariere, a še vedno je brez kipca. Nominirana je bila kar sedemkrat, a do danes ni domov odnesla niti en kipec. Tudi letos se ji je izmuznil. Osvojila ni tudi Zlati globus.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia, Shutterstock