Zvezdniki, ki so bili na robu smrti

Leonardo DiCaprio & Tobey Maguire
Igralca sta prvič sodelovala pri kakšnem projektu leta 2013, in sicer pri adaptaciji filma Veliki Gatsby. Srečala pa sta se že davno v 90. letih na eni od številnih avdicij. Leonardo v šali pravi, da je njuno prijateljstvo najdaljša zveza, v kateri je bil. (foto: PROFIMEDIA PROFIMEDIA, SPLASH - AKTIVNí) PROFIMEDIA PROFIMEDIA, SPLASH - AKTIVNí
Vir: Lady
8. 6. 2019

Tudi zvezdniki se nemalokrat znajdejo v zelo nevarnih okoliščinah. Nekateri so bili celo na robu smrti.

Ozzy Osbourne

Legendarni pevec Ozzy Osbourne (70 let) je bil kar nekajkrat v življenju zelo blizu smrti, predvsem zaradi predoziranja z drogami. Leta 2003 pa je imel nesrečo z motorjem, zlomil si je ključno kost, polomil osem reber ter si poškodoval vratno vretence. “Prekleti motor me je skoraj ubil. Zelo sem lahko srečen, da sem živ, da nisem paraliziran ali celo mrtev,” pravi danes Ozzy.

Leonardo DiCaprio

Leta 2006 med podvodno ekspedicijo v Cape Townu je igralec Leonardo DiCaprio (44 let) hranil velikega belega morskega psa, ki je sicer bil v kletki. Velik val pa je prevrnil kletko in žival je s polovico svojega telesa planila proti njemu. Igralec se je v paniki spustil na dno kletke, medtem ko ga je mrcina hotela ugrizniti. Na srečo se to ni zgodilo.

Sylvester Stallone

V filmu Rocky 4 Balboa premaguje Ivana Draga. V resničnem življenju pa le ni bilo povsem tako. Ker je Sylvester Stallone (72 let) želel, da vse scene pretepov delujejo čim bolj realistično, je od soigralca Dolpha Lundgrena (61 let) zahteval, da ga vse močneje udarja. Tako ga je Dolph zelo močno udaril v prsi in ta udarec bi lahko bil usoden. Stallonejevo srce je namreč udarilo ob prsni koš in je začelo otekati. Na srečo so bili zdravniki blizu in so hitro ukrepali, igralec pa je kar nekaj tednov preživel na intenzivni negi.

Drew Barrymore

Drew Barrymore (44 let) je skoraj umrla na snemanju serije Santa Clarita Diet. Med eno od sceno je morala skočiti kolegu na hrbet, a ji je spodrsnilo. Padla je in z glavo udarila ob beton. Takoj je prišel rešilec in jo odpeljal v bolnišnico, kjer je 48 ur ostala na opazovanju. Pozneje je dejala, da je bila to zelo strašna izkušnja in da če bi le malce drugače udarila ob tla, bi lahko bilo zanjo to usodno.

Johnny Depp

Igralec Johnny Depp (55 let) je skorajda umrl na snemanju filma Osamljeni jezdec. Med snemanjem prizora je zdrsnil iz sedla in nadaljeval ježo pod kopiti konja, ki je bil v polnem galopu. Bilo je precej grozljivo, a na srečo jo je odnesel le z lažjimi poškodbami.

Isla Fisher

Igralka Isla Fisher (43 let) se je ustrašila za svoje življenje med snemanjem filma Mojstri iluzije. Panika jo je zajela, ko so se med snemanjem podvodnega trika verige zapletle. Po scenariju bi morala obupano trkati po steklu, da bi bilo vse čim bolj realistično. Ona pa je tolkla, ker res ni mogla dihati. Na vso srečo ji se ji je nekako uspelo izviti iz verig in priplavati na površje.

Ryan Reynolds

Kot najstnik se je Ryan (42 let) s prijatelji učil padalstva. Po nekaj uspešnih skokih pa je bil eden skorajda usoden. Padalo se mu namreč ni želelo odpreti in z veliko hitrostjo je drvel proti tlom. Pozneje je povedal, da se je bal odpreti rezervno padalo, ker je mislil, da se tudi to ne bo odprlo. Na vso srečo je to storil in odprlo se je.

George Clooney

George Clooney (58 let) se zelo rad vozi s skuterjem, predvsem v Italiji. In to ga je skoraj stalo življenje. Leta 2018 je namreč imel nesrečo. Avtomobil mu je zaprl pot in pri trku je Clooney poletel v zrak ter padel na tla. Na srečo jo je odnesel le z nekaj praskami.

50Cent

Leta 2000 je s prijateljem sedel v avtomobilu, ko se jima je približal drugi avtomobil, iz katerega so odjeknili streli. Raperja so zadeli v roko, dlan, obe nogi, prsi in v levo stran obraza. Zaradi strela v obraz mu je otekel jezik in posledica je bila sprememba v glasu. Delček naboja so zdravniki pustili v ustih, saj so ugotovili, da bi bila škoda večja, če bi ga odstranili.

Ellie Goulding

Znana angleška pevka Ellie Goulding (32 let) je pred tremi leti s svojim fotografom skoraj umrla na zmrznjenem norveškem jezeru. Na njem sta bila z avtomobilom, ko je led na lepem začel pokati in zčaela sta toniti. Na koncu sta se rešila skozi streho avtomobila in s skokom v jezero, in to pri temperaturi vode –25 stopinj.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia