Ja, tudi taki obstajajo: Spoznajte zvezdnike, ki so se izklopili z družbenih omrežij

Emma Stone (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
21. 11. 2021

Tudi zvezdniki ugotavljajo, da družbena omrežja niso ravno koristna v iskanju osebne sreče in mirnega uma. Zato so se začeli izklapljati – začasno ali stalno. Nekateri so le hoteli premor od toksičnih komentarjev, drugi pa v teh platformah preprosti niso več videli smisla.

Emma Stone

Leta 2013 so hekerji vdrli v Twitter britanske igralke Emme Stone in objavili skrivnostno sporočilo o njenem takratnem izbrancu in neki drugi ženski. Po incidentu je Emma izbrisala svoj račun na Twitterju in se nikoli več ni vrnila. Leta 2018 je potem za ameriški Elle povedala, da ji družbeni mediji ne predstavljajo ničesar pozitivnega.

Kendall Jenner

Kendall Jenner

Novembra 2016 je Kendall Jenner nenadoma, a za kratek čas, zaprla svoj račun na Instagramu in s tem prekinila stik s svojimi 68 milijoni sledilcev. Kot je pozneje razložila Ellen DeGeneres, je njen pobeg od družbenih medijev bil le želja po – kot je temu rekla sama – razstrupljanju od družbenih medijev. Dodala je še: "Potrebovala sem kratek premor, ker sem sicer ves čas priklopljena."

Taylor Swift

Taylor Swift

Leta 2017 se je Taylor Swift odločila, da pobriše vse svoje objave na socialnih medijih in začne od začetka. Njeni profili so se zavili v temo, potem pa se je nekega dne pojavila ura, ki je odštevala do Taylorine vrnitve med milijone spletnih sledilcev. Seveda je bila vrnitev dobro načrtovana in je sovpadla z napovedjo albuma Lover, na Instagramu pa je potem popularna pevka prevzela popolnoma drugačen pristop – zdaj deli več izsekov iz zasebnega življenja in se ne brani izražati tudi svojih političnih prepričanj.

Justin Bieber

Justin Bieber

Leta 2016 je Justin izklopil svoj račun na Instagramu, ker so bili sledilci preveč nesramni do njegove takratne izbranke Sofie Richie. Ko sta kratkotrajno zvezo zaključila, se je popularni pop deček vrnil k svojim 150 milijonom sledilcev.

Keira Knightley

Keira Knightley

Na oddaji The Jonathan Ross Show se je Keira spomnila svojega bežnega srečanja s Twitterjem in povedala: "Bila sem na Twitterju vsega skupaj približno 12 ur, ker sem želela biti v trendu z mladino, ampak mi je bilo zelo neprijetno. Ničesar nisem objavila, uporabila sem celo lažno ime, mislim pa, da ker je potem začela slediti Chloë [Grace Moretz], so se nenadoma začeli pojavljati ljudje s čudaškimi komentarji, recimo 'Zdaj pijem čaj', kar mi je bilo tako bizarno, da sem se hitro izklopila."

Iggy Azalea

Iggy Azalea

Leta 2015 je brez vsakršnega opozorila pevka Iggy Azalea pobrisala svoj račun na Instagramu. Dva dni pozneje se je račun ponovno aktiviral z naslednjim sporočilom: "Do nadaljnjega z Instagram računom Iggy Azalee upravlja njen menedžment. Iggy potrebuje premor od družbenih omrežij. Ljubi vse svoje azaleance." Glasbenica se je potem posvetila svojemu mentalnemu zdravju, ko pa je okrevala, se je rade volje vrnila na Instagram in javnost ponovno začela bombardirati s selfiji.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Že sicer bolj zadržani Ed Sheeran pogosto pozabi, da družbeni mediji sploh obstajajo. Leta 2015 si je vzel dolgotrajnejši premor in oznanil, da se mora za nekaj časa umakniti od telefona, elektronske pošte in vseh družbenih medijev. Vmes se je potem sicer nekaj oglašal na svojih profilih, potem pa decembra 2019 spet oznanil, da si bo vzel premor, ki je trajal vse do septembra 2020.

Miley Cyrus

Miley Cyrus

Leta 2018 se je Miley Cyrus odločila, da njena podoba na družbenih medijih potrebuje popolno spremembo. Takrat je pobrisala tudi čisto vse objave na svojem Instagram profilu, še istega leto pa se je potem vrnila s celostno spletno preobrazbo. Kot da je želela obrniti nov list v svoji karieri in se predstaviti z vsem, kar ona dejansko je. Zdaj poleg običajnih glasbenih zadev objavlja tudi podporo svojim političnim nazorom, prav tako pa redno promovira svoj Instagram šov Bright Minded, kjer z drugimi zvezdnicami klepeta o mentalnem zdravju, politiki in vsakdanjih doživetjih.

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story