Zvezdniki, ki so tudi naravoslovci

Zvezdniki, ki so tudi naravoslovci (foto: SHUTTERSTOCK) SHUTTERSTOCK
Vir: Lady
8. 3. 2019

Niso vsi zvezdniki fakultetno izobraženi. Tisti, ki so, pa ni nujno, da so obiskovali samo igralsko akademijo. 

Številni med njimi so odlični v naravoslovnih predmetih in se ponašajo z diplomami različnih naravoslovnih univerz.

Masi Oka

Igralec iz serije Heroji in Havaji 5.0 je bil med drugim nominiran tudi za nagradi zlati globus in emmy. Diplomiral je iz računalništva in matematike na Univerzi Brown.

Brian May

Po dolgih letih glasbene kariere se je okoli leta 2000 Brian May, kitarist skupine Queen, vrnil v šolske klopi. Tako je leta 2007 na Imperial Collegeu končal astrofiziko. Od leta 2008 do 2013 je bil svetovalec na Univerzi John Moores v Liverpoolu.

Dolph Lundgren

Malokdo verjame, da je ta mišičnjak študiral kemični inženiring. Bil je dober študent in je lahko dobil kar nekaj štipendij prestižnih univerz. A se je pozneje raje posvetil igranju in režiji.

Dexter Holland

Pevec in kitarist skupine Offspring ni samo vrhunski glasbenik ene najboljših skupin vseh časov, je tudi pravi znanstvenik. V rokah ima diplomo iz molekularne biologije, ki jo je dobil na univerzi Southern California.

Art Garfunkel

Polovica dua Art & Garfunkel je na Univerzi Columbia diplomiral iz matematike. Pozneje je šel še na pedagoško smer študija in je poučeval matematiko na zasebni šoli v Connecticutu Litchfield Private School.

Mayim Bialik

Ameriška igralka in nevrologinja je od leta 1991 do 1995 igrala glavno vlogo v seriji teve hiše NBC Blossom. Od leta 2010 je igrala dr. Amy Farrah Fowler v Teoriji velikega poka. Ponaša se z diplomo in nevroloških ved, študirala pa je tudi hebrejščino.

Lisa Kudrow

Igralka, ki je verjetno najbolj znana iz serije Prijatelji, kjer je upodobila zmedeno Phoebe, je na Univerzi Vassar diplomirala iz biologije. Delala je tudi v nekem medicinskem raziskovalnem inštitutu, pozneje pa se je posvetila le igranju.

Donald Sutherland

Legendarni igralec Donald Sutherland igra že toliko časa, da si niti misliti ne moremo, da je imel kdaj čas še za kaj drugega. A je vseeno po izobrazbi ne le diplomirani igralec, temveč tudi strojni inženir.

Danica McKellar

Igralka, ki je med drugim igrala v seriji Teorija velikega poka in ki je upodobila Winnie Cooper v Zlatih letih ter je nastopala tudi v oddaji Ples z zvezdami, ima v žepu diplomo iz matematike. Leta 1998 je diplomirala na prestižni univerzi UCLA.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia, Shutterstock

Priporočamo