Zvezdniki, ki so uspešni tudi v poslovnem svetu

23. 8. 2016 | Vir: Lady
Deli

Nekateri zvezdniki si ne služijo denarja le s snemanjem filmov ali prepevanjem, temveč so dejavni tudi v poslovnem svetu. Kdo so in kaj vse počnejo, pa izveste v nadaljevanju.

Jessica Simpson

Potem ko je osvojila glasbeni in igralski svet, se je Jessica Simpson podala še v modne vode in pod modno znamko The Jessica Simpson Collection prodaja oblačila, modne dodatke in parfume.

Jay-Z

Tudi glasbenik Jay-Z se že dolgo ne drži le ustvarjanja novih rim, temveč je tudi spreten poslovnež. Med drugim je lastnik neodvisne glasbene založbe Block Stars in solastnik verige nočnih klubov 40/40 Club. Nedavno pa je odprl tudi svojo športno agencijo Roc Nation Sports.

Mary-Kate in Ashley Olsen

Dvojčici Mary-Kate in Ashley smo spoznali v seriji Polna hiša, po kateri so se jima odprla vrata v filmski svet, a sta se dekleti raje posvetili modi. Ustanovili sta modni znamki The Row in Elizabeth & James, ki sta med modnimi navdušenkami zelo priljubljeni.

Jessica Alba

Jessica Alba poleg uspešne igralske kariere vodi tudi svoje podjetje Honest Company, v katerem proizvaja naravne, netoksične kozmetične izdelke za otroke in odrasle, izdelke za čiščenje ter tudi nekatere vitamine in prehranske dodatke.

Reese Witherspoon

Igralka Reese Witherspoon ima svojo produkcijsko hišo Pacific Standards, ki podpira predvsem ženske v filmskem svetu. Lani pa je predstavila tudi svojo linijo oblačil z znamko Draper James, v katera se pogosto obleče tudi sama.

Clint Eastwood

Kar nekaj uspešnih poslovnih naložb ima za seboj tudi igralec Clint Eastwood. Ustanovil je uspešno produkcijsko hišo Malpaso Productions in prenovil hotel Mission Ranch v Carmelu v Kaliforniji. V lasti pa ima tudi kar dve igrišči za golf.

Robert De Niro

Igralec Robert De Niro se je ob igralski karieri posvetil še gostinstvu. Je namreč soustanovitelj prestižne verige suši restavracij Nobu, ki so razpršene na različnih lokacijah po vsem svetu. Nam najbližja se je nedavno odprla v Črni gori.

Francis Ford Coppola

Slavni režiser Francis Ford Coppola se prav tako ne posveča le filmu, ampak tudi vinu, saj ima v lasti kar dve vinarni – Inglenook v Napi in Geyserville v bližini Sonome v Kaliforniji.

Tekst: Tina Ambrožič
Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk