Zvezdniki, kot sta Arnie in Selena, v videih pokažejo, kako si pravilno umiti roke

Zvezdniki, kot sta Arnie in Selena, v videih pokažejo, kako si pravilno umiti roke (foto: Profimedia) Profimedia
25. 3. 2020

Na svetovnem spletu se je pojavil nov izziv, imenovan SafeHands. Navdušil je tudi zvezdnike.

Gre namreč za razlago, kako si pravilno umiti roke. Veliko ljudi na to preprosto dejanje ni prav pozornih, nekateri so res površni, a v času pandemije koronavirusa je to res pomembno početi pravilno.

Zato ni nič čudnega, da zvezdniki s svojim vzorom skušajo svoje oboževalce vzpodbuditi k racionalnemu ravnanju. Iniciativo SafeHands je vzpodbudila Svetovna zdravstvena organizacija.

Izziva SafeHands se je tako lotila tudi pevka Selena Gomez, po tem, ko jo je nominirala ustanoviteljica Huffington Posta, Ariana Huffington.

Selena si je pozorno umila roke in priznala, da si doslej rok ni umivala 40 sekund, kot se glasijo nekatera priporočila. Na koncu je pozvala, naj se ji v izzivu pridružijo še manekenka Gigi Hadid, reperka Cardi B in igralka Olivia Wilde.

Med velikimi podporniki izziva je zvezdnik Terminatorja in nekdanji guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger, ki je posnel tutorial umivanja rok za svojega psička Cherryja.

"Skušal sem pojasniti Cherryju, a mislim, da boste vi bolj pozorni. Ostanite varni. Umivajte si roke. Poslušajte znanstvenike in strokovnjake, ne pa bedake. Skupaj lahko to upočasnimo in zaščitimo drug drugega," opozarja Arnie.