Zvezdniki - od revežev in brezdomcev do mega bogatašev

22. 3. 2018 | Vir: Lady
Deli
Zvezdniki - od revežev in brezdomcev do mega bogatašev (foto: Profimedia)
Profimedia

Danes so mega zvezde in ultra bogati. Nekoč pa ni bilo tako. Živeli so skromno, nekateri v bedi. Nekateri o tem molčijo, drugi pa odkrito govorijo o svoji poti k zvezdam.

Danes je Chris Pratt (38 let) eden izmed najbolj priljubljenih zvezdnikov, a v mladosti se je preživljal na vse mogoče načine. Svojo življenjsko zgodbo je z gledalci odkrito delil v oddaji The Graham Norton Show in številne presenetil. "Za preživetje sem počel vse mogoče, bil sem med drugim natakar v neki grozni gostilni na Beverly Hillsu. Bil sem tako reven, da sem jedel ostanke s krožnikov. Ko so me vrgli s faksa, sem bil nekaj časa striper. V nekem obdobju pa sem moral spati v kombiju, saj nisem imel niti toliko denarja, da bi si lahko privoščil majhno sobico," o svojih začetkih pripoveduje Pratt, ki je danes nesramno bogat.

To pa je res ena večjih zgodb o uspehu. Pisateljica JK Rowling (52 let) je s svojim Harryjem Potterjem presegla vse mogoče rekorde. Prvo knjigo o tem malem čarovniku je pisala kar v lokalnem pubu in še sanjalo se ji ni, da hkrati piše zgodovino. Po velikem uspehu prve knjige in filmu, posnetem po njej, so posneli še osem filmov. Poleg tega se prodajajo tudi spominki, narejeni po knjigi, in avtorica je postala milijarderka. Harry Potter je preveden v več kot 70 jezikov, kopijo njene največje knjižne uspešnice pa je kupilo skoraj pol milijarde ljudi.

Od revežev in brezdomcev  do mega bogatih zvezdnikov

Marky Mark (46 let) je bil uličar v pravem pomenu besede. Šolo je obesil na klin že pri svojih 14 letih in postal je mali ulični kriminalček. Zaradi nekega napada je pristal v zaporu, pozneje pa se je začel ukvarjati z glasbo. Očitno je bil že takoj dober, da so ga opazili, in posnel je prvo ploščo. No, opazili so tudi njegov šarm in vmes je bil celo maneken za spodnje perilo. "Takrat sem se sebi zdel velika faca, danes pa vidim, da sem bil totalen kreten," pravi Mark, ki mu ni všeč, da ga še kdo kliče Marky Mark. Pozneje je zajadral v igralske vode in postal eden najbolje plačanih hollywoodskih igralcev.

Od revežev in brezdomcev  do mega bogatih zvezdnikov

Ko se je igralka Hilary Swank (43 let) preselila v Los Angeles, ji ni bilo niti malo postlano z rožicami. Prišla je z mamo, ko ji je bilo 15 let. Sprva sta živeli kar v avtomobilu, saj si nista mogli privoščiti nič drugega. Ko je Hilary dobila prvo vlogo v filmu Buffy The Vampire Slayer, sta si končno lahko privoščili stanovanje. Pisalo pa se je leto 1992. Od prvega filma se je njena kariera samo še vzpenjala, tako da je danes ena najbolje plačanih hollywoodskih igralk.

Od revežev in brezdomcev  do mega bogatih zvezdnikov

Ko je odraščal, je Jim Carey (56 let) s svojo družino živel v kombiju, parkiranem blizu tovarne, v kateri so delali njegovi starši. Sam je poprijel za vsakršno delo, bil je tudi zidar, delal je v tovarni za izdelavo okvirjev za slike ... Sam pravi, da je bil nekaj časa celo brezdomec. A nekako mu je uspelo priti k filmu in počasi se je vzpenjal med zvezdnike. Danes so Butec in Butec, Ace Ventura in drugi pravzaprav že klasiki komedije.

Od revežev in brezdomcev  do mega bogatih zvezdnikov

Zagotovo je Mariah Carey (47 let) ena najboljših pevk današnjega časa in posledično tudi najbolje plačana. A vedno ni bilo tako. Ko je odraščala, je bila njena družina revna in imeli so težave zaradi mešanega rodu. Mama Irka, oče pa Afroameričan in delno Venezuelec. Ko se je iz Huntingtona, kjer je bila rojena, preselila v New York, je Mariah opravljala vse vrste del, da je lahko preživela iz dneva v dan. Po naključju jo je na neki zabavi slišal eden izmed vodilnih v hiši založbe plošč Columbia in vse drugo je zgodovina. Pevka je prejela pet grammyjev in postala ena najboljših vokalistk današnjega časa. Poleg tega se njene plošče prodajajo za med.

Od revežev in brezdomcev  do mega bogatih zvezdnikov

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan