Zvezdniki z nenavadnimi prazničnimi običaji: Od bavarskih pečenic do filmskih večerov

<strong>Reese Witherspoon</strong> (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
24. 12. 2022

Veseli december tudi zvezdnike spodbudi k prazničnim aktivnostim in številni med njimi imajo prav zanimive božične tradicije – od bavarskih pečenic do filmskih večerov.

Mariah Carey

Kraljica božične glasbe se seveda izjemno rada predaja prazničnemu vzdušju. Pred leti je za revijo Redbook povedala: "Odvisno, koliko se nas zbere v Aspnu, naročimo eno ali dve kočiji, v katere se potem nagnetemo za nočno snežno vožnjo pod zvezdami. Vedno pijemo kakav in masleno žganje."

Reese Witherspoon

V intervjuju za BBC je Reese Witherspoon razkrila, da je ena od božičnih tradicij v njeni družini tudi to, da otroci oblečejo njenega – oskarja. Zlati kipec filmske akademije tako za božič dobi novo podobo. "V prazničnem času na oskarja poveznejo malo Božičkovo kapico in ga ovijejo v majhen šal – da mu ni hladno," je v smehu povedala Reese. Ob tem je še razkrila, da imajo za božič še pravilo, da ne pretiravajo z darili. "Sem kar stroga, kar se tiče daril. Mislim, da je bolje, da otroci dobijo samo nekaj stvari, ki se jih resnično razveselijo. Zelo poskušam omejevati to požrešnost za stvarmi, ker potem ničesar več ne cenijo. Dobijo eno ali dve darili, ki si ju res želijo."

Chloë Grace Moretz

"Vsak božič gledamo film Family Stone. Čisto vsak božič. V letih pred izidom tega filma pa smo vedno gledali Grincha," je povedala danes 25-letna igralka, ki je še razkrila, da gre za tradicijo, ki jo je vzpostavila s svojimi brati. Chloë ima namreč kar štiri starejše brate.

Mila Kunis

"Naša tradicija doslej je bila – nič daril za otroke," je pred nekaj leti za Entertainment Tonight povedala 39-letna igralka, ki se trenutno pojavlja tudi v aktualnem Netflix trilerju Luckiest Girl Alive. Mila Kunis ima sicer z Ashtonom Kutcherjem dva otroka – hčerko Wyatt Isabelle Kutcher (stara 8 let) in sina Dimitrija Portwooda Kutcherja (star 5 let). Ne, ne gre za kakšno posebno vzgojno taktiko, ampak zelo racionalno razmišljanje. Ko je Mila Kunis razkrila to tradicijo, je bila Wyatt stara tri leta, Dimitri pa slabo leto. "Ni se nama zdelo smiselno, da kupujeva darila za tako majhne otroke, ker jim to tako ali tako še nič ne pomeni."

Nick Jonas

"Vsako leto na božično jutro pripravimo tradicionalne latinskoameriške zvitke 'tamale' in ta običaj je fantastičen," pravi 30-letni glasbenik, članek bratovske zasedbe The Jonas Brothers. "Tradicijo je začela moja mama in zdaj se nam zdi nekaj zelo posebnega, ker smo Kevin, Joe in jaz s tem odraščali. Je nekakšna družinska fora, ki je samo naša."

Michelle Obama

"Ker je naša širša družina zelo številčna, si pogosto nismo mogli privoščiti darila za vsakogar," se spominja nekdanja prva dama Združenih držav. "Zato je vsak božič nekaj mojih tet kupilo kopico malih darilc, ki so jih potem zložile v košaro, preostali pa smo si jih morali zaslužiti z nastopom. Lahko si povedal šalo, lahko si recitiral kakšno pesem, lahko si naredil salto nazaj – vse je štelo," je Michelle Obama povedala za Ladies' Home Journal. "Ta tradicija se je potem ohranila vse do danes."

Chrissy Teigen in John Legend

John Legend je v intervjuju za The Receipt priznal, da imata z ženo Chrissy precej nenavadno božično tradicijo – naročita si bogat izbor iz McDonaldsa. "To je sicer bolj Chrissyjina tradicija," je v smehu povedal uspešen glasbenik, ki ima z manekenko hčerko Luno in sina Milesa. "Ampak smo se pred kratkim odločili, da bomo to prakso spremenili in da bo wellingtonska pečenka od zdaj naša glavna božična jed."

Družina Kardashian

Najpopularnejši zvezdniški klan Kardashian-Jenner po 14 letih razkrivanja svojih zasebnih življenj v televizijskem resničnostnem šovu nima več kaj dosti skrivnosti. Oboževalci vplivne družine tako zagotovo vedo, da imajo Kardashiani predvsem eno družinsko tradicijo, ki je ne izpustijo noben božič – posnamejo glamurozno družinsko fotografijo. Gre za veličasten dogodek, kjer se zbere vsa družina, odeta v slavnostna ali praznična oblačila, in posname vrhunsko profesionalno fotografijo. Ta potem krasi božične voščilnice, ki jih pošiljajo prijateljem, znancem in poslovnim partnerjem.

Ariana Grande

Ariana je odraščala v zelo tradicionalni italijanski družini. V intervjujih je tako že večkrat razkrila, da njeni božični običaji vključujejo številne delčke italijanske kulture in italijanskih prazničnih praks. V intervjuju za radijsko postajo Kiss FM je tako že pred leti povedala, da se za božič vedno zbere vsa družina, da vsi glasno govorijo, na koncu pa se nekateri posedejo za veliko mizo in igrajo poker.

Sandra Bullock

Vsem poznana igralka nemško-ameriškega porekla v svoje praznične običaje vključuje tudi nekaj praks iz svoje evropske strani. Sploh ko je govora o pripravi hrane. V intervjuju za oddajo Kelly and Ryan LIVE je pred kratkim povedala, da pri njej doma med prazniki pojedo veliko bavarskih pečenic, znamenite nemške božične hrane.

Will Ferrell

V oddaji The Johnathan Ross Show je legendarni igralec razložil marsikatere tradicionalne švedske božične tradicije, ki jih še danes vključuje v svoja praznična praznovanja. Will Farrell tako vsak božič prižge svečo, ki za praznični čas gori ob oknu. Ferrell se je ob tem pošalil, da ta običaj izhaja iz časov, ko niso imeli elektrike, a je prava razlaga precej bolj simpatična – december je eden najtemnejših mesecev in Švedi pogosto prižigajo sveče ob oknih zgolj zato, da v to temo prinesejo nekaj svetlobe in prazničnega veselja.

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story