Zvezdniške ljubezni, ki so vzplamtele pred filmskimi kamerami

Zvezdniške ljubezni, ki so vzplamtele pred filmskimi kamerami (foto: C.20Thc.Fox/Everett/Shutterstock Editorial/Profimedia) C.20Thc.Fox/Everett/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vir: Story
6. 6. 2021

Ko se lepi zvezdniki pojavijo skupaj v romantičnih scenah, gledalci radi ugibamo, ali se je filmska ljubezen razvila tudi v kaj več. Včasih se vendarle zgodi, da zaigrani poljub niti ni bil tako zelo zaigran. Še več – romantika v filmu je lahko tako močna, da premaga tudi resničnost.

Richard Burton in Elizabeth Taylor

Film: Kleopatra (1961)

Ko sta Elizabeth Taylor in Richard Burton začela snemati antični ep o zadnji kraljici Ptolemajskega kraljestva v Egiptu, nista skrivala medsebojnega sovraštva. Ona ga je označila za 'surovega in slabo vzgojenega', on jo je ves čas klical 'gospodična Joški'. Potem pa je prišel trenutek, ko so morali posneti njun prvi filmski poljub – in sovraštvo je nemudoma izginilo. Režiser je zaklical rez. In potem je še enkrat zaklical rez. In še enkrat. A par se kar ni prenehal poljubljati.

Luštna zgodbica, če ne bi bila oba udeležena v tem poljubu že poročena – z drugima part­nerjema. Elizabeth Taylor je bila v zvezi s svojim takrat že četrtim možem Eddijem Fisherjem, Richard Burton pa je bil tisti čas poročen s Sybil Williams. Ko so se govorice o njunem strastnem poljubu razširile, sta se pred obema hitro znašli ločitveni papirji. Nista jim kaj dosti oporekala in se kmalu po ločitvah popeljala pred oltar in ostala porečena burnih deset let, med letoma 1964 in 1974, se potem ločila in nato ponovno poročila za še eno rundo od 1975 do 1976.

Brad Pitt in Angelina Jolie

Film: Gospod in gospa Smith (2005)

Film, ki velja za trenutek, ko je dokončno eksplodirala zakonska zveza med Bradom Pittom in Jennifer Aniston. Čeprav je Jennifer Aniston ob ločitvi, ki se je pripetila nekaj mesecev pred svetovno premiero filma, kot razlog navedla le 'nerešljive razlike', je Brad Pitt pozneje v intervjuju priznal, da se je med snemanjem filma zaljubil v Angelino. Govorice o iskrici ljubezni med Bradom in Angelino so bile tako potrjene, Angelina pa je pozneje še povedala, da je bila medsebojna privlačnost med snemanjem očitna, čeprav se ni želela podtikati poročenemu moškemu.

“Potrebovala sva vse do konca snemanja filma, preden sva dokončno ugotovila, da je to, kar sva najprej zaznala, morda dejansko nekaj več,” je v intervjuju povedala Angelina. Mesec dni po vložitvi papirjev za ločitev Brada Pitta in Jennifer Aniston so paparaci ujeli Brada in Angelino z njenim posvojenim sinom Maddoxom na skupnih počitnicah v Afriki. In potem je ves svet spoznal skovanko 'Brangelina'.

Tom Cruise in Nicole Kidman

Film: Dnevi grmenja (1990)

Ko se je v začetku devetdesetih začelo snemanje filma Dnevi grmenja (Days of Thunder), je bila zakonska zveza med Tomom Cruisom in Mimi Rogers že precej načeta. Razlog so bili seveda Tomovi pretekli skoki čez plot. Zadnji žebelj v krsto njunega zakona pa je bila strastna ljubezenska afera, v katero se je Tom Cruise na snemanju filma ujel z Nicole Kidman. Kmalu po koncu snemalnih dni je sledila ločitev, pri kateri pa je menda zajetno mero spodbude ponujal tudi scientološki vodja David Miscavige, ki je bil tisti čas vpleten v dolgoletni prepir z očetom Mimi Rogers.

Ben Affleck in Jennifer Garner

Film: Daredevil (2003)

Ko sta Jennifer in Ben začela snemati superherojske akcije Daredevil, sta bila oba v predanih razmerjih. Jennifer je bila tisti čas poročena s Scottom Foleyjem, Ben Affleck pa zaročen z Jennifer Lopez. Slednja sta bila takrat znana pod vzdevkom 'Bennifer'. Po koncu snemanja skrita zaljubljenca nista omenjala morebitne medsebojne privlačnosti, je pa Ben Affleck pozneje v intervjuju priznal, da se je v Jennifer Garner zaljubil prav na snemanju filma Daredevil. “Tam sem spoznal svojo ženo,” je povedal. “Spoznala sva se na snemanju filma Pearl Harbor, zaljubila pa sva se potem na snemanju filma Daredevil.” Februarja 2003, leto po premieri filma, je Affleck prekinil zaroko z Jennifer Lopez, dva meseca pozneje pa se je Jennifer Garner ločila od Scotta Foleyja. V javnosti sta se potem prvič pojavila skupaj na športni prireditvi oktobra 2004.

Ryan Reynolds in Blake Lively

Film: Zelena svetilka (2011)

Blake Lively in Ryan Reynolds zelo prefinjeno skrivata trenutek, ko sta se zaljubila, a vsi indici kažejo, da je romantična iskrica preskočila na snemanju filma Zelena svetilka (Green Lantern). Med snemanjem so ju zalotili, kako se (menda čisto prijateljsko) crkljata v New Yorku, to prijateljstvo pa je bilo očitno dovolj intenzivno, da je uničilo obstoječi razmerji obeh igralcev. Blake Lively je tako kmalu po snemanju filma prekinila odnos s Pennom Badgleyjem, soigralcem iz serije Opravljivka (Gossip girl), Ryan Reynolds pa se je razšel s Scarlett Johansson. Ryan in Blake sta se potem leta 2012 odpravila pred oltar.

Tori Spelling in Dean McDermott

Film: Mind Over Murder (2005)

Tori in Dean sta poročena že od leta 2006, njun začetek pa se je burno pričel na snemanju televizijskega filma Mind Over Murder. Ko sta začela snemati, sta bila oba poročena –­ Tori Spelling s Charlijem Shanianom, Dean McDermott pa z Mary Jo Eustace. Že prvi dan, ko sta se Tori in Dean spoznala, sta noč preživela skupaj, leto dni po snemanju pa skupaj pobegnila iz obstoječih razmerij – naravnost na Fidži. Poročena sta še danes, skupaj pa imata kar pet otrok.

Meg Ryan in Russell Crowe

Film: Dokaz življenja (2001)

Med snemanjem akcijskega trilerja Dokaz živ­ljenja (Proof of Life) so Meg in Russela zalotili v več kot prijateljskih objemih, kar je posledično povzročilo razpad zakonske zveze med Meg Ryan in Dennisom Quaidom. Njun sin Jack, ki je bil ob ločitvi star 8 let, je pozneje povedal, da je bilo to zanj zelo zmedeno obdobje. “Težko je bilo ignorirati, ko sem bil recimo v trgovini in sem na naslovnicah revij videl fotografijo staršev, ki je bila po sredini raztrgana. Če mi ne bi sama povedala, da se ločujeta, ne bi razumel, kaj se dogaja.”

Rachel Weisz in Daniel Craig

Film: Sanjska hiša (2011)

Igralka Rachel Weizs in režiser Darren Aronofsky sta bila poročena skoraj celo deset­letje, preden se je pripetil preobrat, ko je Rachel začela snemati film Sanjska hiša (Dream House) s soigralcem Danielom Craigom. Daniel je bil takrat zaročen, a romantične kemije ni bilo mogoče ustaviti. Rachel in Daniel sicer nikoli nista zares potrdila, da se je romantika začela že na snemanju, a je Rachel pozneje v intervjuju namignila: “Bila sem zaskrbljena zaradi številnih stvari, težko mi je bilo čutiti srečo ali razumeti, kaj me osrečuje. Ko si enkrat star 40 let, pa veš, kam moraš gledati.” Danes 49-letna Rachel in 51-letni Daniel sta zvezo javno oznanila kmalu po koncu snemanja filma leta 2011, sedem mesecev zatem pa se tudi poročila.

Chad Michael Murray in Paris Hilton

Film: Hiša iz voska (2005)

Leta 2006 je Nick Carter na radijski oddaji Ryana Seacresta izjavil, da ga je njegovo tedanje dekle Paris Hilton leta 2005 med snemanjem filma Hiša iz voska (House of Wax) prevarala s soigralcem Chadom Michaelom Murrayjem. Dodaten škandal je ob tem povzročilo dejstvo, da je bil Chad v tistem času poročen s Sophio Bush, soigralko iz serije One Tree Hill. Chad in Sophia sta bila poročena komaj pet mesecev, ko je udarila novica o aferi s Paris Hilton. Takoj je sledila ločitev. Leta 2014 se je Sophia elegantno ognila konkretnim spominom in v intervjuju dejala: “Bila sva dva neumna otroka, ki nista imela kaj početi skupaj. Vsem soigralkam, ki so to dojele, pa seveda čestitam.”

Kenneth Branagh in Helena Bonham Carter

Film: Mary Shelley's Frankenstein (1994)

Kenneth Branagh, eminenca britanske filmske scene devetdesetih, je bil v času, ko je režiral in igral v filmu Mary Shelley's Frankenstein, poročen z Emmo Thompson, ravno tako elitno britansko igralko tistega časa. Pet let sta bila poročena, preden je Kennetha prevzela privlačnost do soigralke Helene Bohnam Carter. Emma je vložila ločitvene papirje kmalu po tem, ko je novica o aferi pricurljala v javnost. Z leti je Emma prebolela zamero do stanovske kolegice in v nedavnem intervjuju dejala: “Ne smeš se obesiti na takšne stvari. Nima smisla. Nimam energije za zamere. S Heleno sva se pobotali že pred davnimi leti.”

Nova Story že v prodaji

Story