Zvezdniški baby boom, ki smo mu bili priča pred 15. leti!

20. 3. 2017 | Vir: Nova
Deli
Zvezdniški baby boom, ki smo mu bili priča pred 15. leti! (foto: Profimedia)
Profimedia

Leta 2002, ko se je na prodajnih policah znašla prva številka Nove, je luč sveta ugledalo tudi veliko otrok slavnih staršev. Ob 15-letnici naše in vaše revije smo posebno za vas izbrskali, katere zvezdniške mamice so se takrat razveselile naraščaja.

Igralka in filmska ustvarjalka Anne Heche je svojemu možu, snemalcu Colemanu 'Coleyju' Laffoonu, 2. marca povila dečka Homerja. Februarja 2007, po slabih petih letih in pol zakona, je Coleman vložil zahtevo za ločitev. Anne pa se je pozneje zaljubila v Jamesa Tupperja, svojega soigralca iz serije Moški v krošnjah, s katerim si življenje deli še danes. Sedmega marca 2009 je luč sveta ugledal njun sin Atlas.

Felicity Huffman, zvezdnica serije Razočarane gospodinje, in njen stanovski kolega William H. Macy, ki sta se z vmesnimi prekinitvami ljubila 15 let, sta se 14. marca razveselila deklice Georgie Grace. Dve leti prej, natančneje 1. decembra 2000, pa se je rodila Sophia Grace.

Tridesetega marca je mamica postala igralka Vanessa Marcil, ki je povila Kassiusa Lijaha. Njegov očka je Vanessin nekdanji fant Brian Austin Green, s katerim je nekoč blestela v priljubljeni najstniški seriji Beverly Hills, 90210.

Leto 2002 bo v lepem spominu ostalo tudi angleški igralki in modelu Elizabeth Hurley. Rjavolasa lepotica se je 4. aprila namreč razveselila rojstva svojega za zdaj edinega otroka, dečka Damiana Charlesa, ki se je podal po maminih stopinjah in je danes dejaven kot igralec ter model. Njegov oče je ameriški poslovnež Steve Bing, s katerim je imela nekdanja življenjska sopotnica Hugha Granta kratko afero.

Devetega aprila je na svet prijokal John Christopher 'Jack' Depp III., sin francoske glasbenice, igralke in modela Vanesse Paradis ter hollywoodskega zvezdnika Johnnyja Deppa, ki sta bila v razmerju med letoma 1998 in 2012. Zvezdnika pa sta starša postala že pred tem, 27. maja 1999 se jima je namreč rodila Lily-Rose Depp, ki že žanje uspehe v modnih vodah, dejavna pa je tudi kot igralka.

Igralka Christine Taylor, ki je od leta 2000 srečno poročena s slovitim igralcem, komikom in filmskim ustvarjalcem Benom Stillerjem, je 9. aprila povila Ello Olivio, ki je že zaplavala v igralske vode. Desetega julija 2005 sta se zvezdnika razveselila še Quinlina Dempseyja, ki prav tako že pridno stopa po stopinjah svojih staršev.

Slovita angleška manekenka Kate Moss ima enega otroka, Lilo Grace, ki se je rodila 29. septembra in že ubira manekensko pot svoje mame. Dekličin oče je novinar in založnik Jefferson Hack, s katerim je imela Kate na začetku novega tisočletja nekajletno razmerje.

Legendarna igralka, filmska ustvarjalka in nekdanja manekenka Geena Davis je mamica prvič postala 10. aprila, ko je povila deklico Alizeh Keshvar. Dobri dve leti pozneje, 6. maja 2004, se je razveselila še dvojčkov, Kiana Williama in Kaiisa Stevena. Vse tri otroke je dobila v zakonu s četrtim možem, iransko-ameriškim lepotnim kirurgom Rezo Jarrahyjem, s katerim je poročena od leta 2001.

Enajstega aprila se je igralka Julianne Moore razveselila svojega drugega otročka, hčerke Liv. Julianne ima s svojim drugim možem, filmskim ustvarjalcem Bartom Freundlichom, s katerim je v zakonske vode zaplavala leta 2003, še 19-letnega sina Caleba.

Josie Bissett, najbolj znana po vlogi Jane Mancini v nekdaj izredno priljubljeni seriji Melrose Place, je Robu Estesu, soigralcu iz omenjene serije, s katerim je bila poročena med letoma 1992 in 2006, 14. aprila povila Mayo Rose. Pred tem, 21. julija 1999, pa sta postala starša Masona Truja.

Prvega maja je luč sveta ugledal Jaden Rayne, sin manekenke, igralke in Playboyevega dekleta Jaime Bergman ter igralca Davida Boreanaza, junaka serije Kosti. Zvezdnika, ki sta poročena od leta 2001, imata še sedemletno hčerkico Bello Vito Bardot.

Tudi Victoria Beckham, nekdanja članica dekliške zasedbe Spice Girls in sedanja modna oblikovalka, se je leta 2002 razveselila otročka, enega od štirih. Prvega septembra je v Londonu na svet prijokal Romeo James, ki ima za seboj že prve angažmaje v vlogi modela. Nadobudni najstnik, čigar oče je seveda sloviti nekdanji nogometaš David Beckham, ima še starejšega brata, 18-letnega Brooklyna Josepha, mlajšega brata, 12-letnega Cruza Davida, in mlajšo sestro, 5-letno Harper Seven.

Angleška starleta Katie Price, nekoč znana tudi kot Jordan, je prav leta 2002 prvič postala mamica. Sedemindvajsetega maja se je namreč rodil deček Harvey, čigar oče je nekdanji nogometaš Dwight Yorke. Harvey je žal slep in avtističen, poleg tega pa ima še Prader-Willijev sindrom, ki mu med drugim povzroča težave pri hoji. Katie je pozneje mamica postala še štirikrat. Junija 2005 je povila dečka Juniorja Savvo Andreasa, dve leti pozneje pa deklico Princess Tiaamii Crystal Esther, katerih oče je njen prvi mož, glasbenik Peter Andre. S sedanjim življenjskim sopotnikom, slačifantom Kieranom Haylerjem, ki je njen tretji soprog, pa ima še dva otroka, triletnega Jetta Riviero in dveletno Bunny.

Za francosko igralko in filmsko ustvarjalko Sophie Marceau je 13 očitno srečna številka, saj je 13. junija drugič postala mamica. V Londonu je luč sveta ugledala deklica Juliette, ki jo je dobila v šestletnem razmerju s filmskim in televizijskim producentom Jimom Lemleyjem. Prvega otroka, Vincenta, se je razveselila julija 1995, ko je bila v razmerju s poljskim filmskim ustvarjalcem Andrzejem Żuławskim.

Igralki in filmski producentki Téi Leoni je 15. junija življenje polepšal sinček Kyd Miller. To je drugi otrok, ki ga je dobila v zakonu z nekdanjim možem Davidom Duchovnyjem, junakom serij Dosjeji X in Kaliforniciranje, s katerim ima še 17-letno hčerko Madelaine West.

Jenny McCarthy, igralka, model, televizijska voditeljica in še marsikaj drugega, je svojega edinca Evana Josepha rodila 18. maja. Oče dečka, ki so mu leta 2005 diagnosticirali avtizem, je igralec in filmski ustvarjalec John Asher, s katerim je bila Jenny, katere sedanji mož je Donnie Wahlberg, član fantovske skupine New Kids on the Block, poročena med letoma 1999 in 2005.

Štiriindvajsetega avgusta se je rodil deček Josh, sin Natashe Hamilton, članice dekliške skupine Atomic Kitten, in Frana Cosgrava, lastnika nočnega kluba na Irskem ter nekdanjega telesnega stražarja fantovske skupine Westlife. Natasha je mamica postala še dvakrat, decembra 2004 je povila Harryja, čigar oče je plesalec Gavin Hatcher, junija 2010 pa Alfieja Riada, ki ga je dobila v zakonu z bivšim možem Riadom Errajijem.

Leta 2002 se je naraščaja razveselilo še kar nekaj slavnih mamic, med njimi Sarah Jessica Parker, Lauryn Hill, Jennie Garth, Cynthia Nixon, Candace Cameron Bure, Peta Wilson, Helen Svedin (žena nekdanjega portugalskega nogometaša Luísa Figa), Rebecca Miller (žena igralca Daniela Daya-Lewisa), Teri Polo, Nina Morić, Perla Ferrar (nekdanja žena glasbenika Slasha), Sadie Frost (nekdanja žena igralca Juda Lawa), Björk, Alicia Coppola, Charlotte Gainsbourg in Bridgette Wilson (žena nekdanjega teniškega zvezdnika Peta Samprasa).

Tim Jeras

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan