Zvezdniški pari, ki so definirali desetletja: Spoznajte jih od blizu

4. 9. 2021 | Vir: Story
Deli

Prevrteli smo čas nazaj vse do petdesetih let prejšnjega stoletja in zbrali nekaj najvplivnejših parov, ki so se zapisali v zgodovino kot romantični mejniki svojih desetletij.

1950–1959

Ava Gardner in Frank Sinatra

Ava in Frank

Začelo se je kot divja afera, razvilo pa v enega najbolj prepoznavnih zvezdniških zakonov petdesetih let. Frank in Ava sta se poročila leta 1951 (ko je bivša žena Franku končno le podpisala ločitvene papirje) in ostala srečen par vse do – hja, 1953. Nista bila ravno zagovornika monogamije, saj sta oba imela v tem času številne afere, dokončno pa sta se ločila leta 1957.

Marilyn Monroe in Joe DiMaggio

Razvpita lepotica je v objem takrat že upokojenega igralca bejzbola Joeja DiMaggia skočila leta 1952, dve leti pozneje pa sta se sprehodila še do oltarja. A že pozneje istega leta se je odnos začel krhati. Njega je jezila famozna fotografija Seven Year Itch, govorilo pa se je tudi, da je bil do Marilyn zelo grob. Ločitev je padla leta 1955.

Grace Kelly in princ Rainier III.

Ko je bila stara 26 let, je prekrasna Grace Kelly hollywoodski blišč zamenjala za kraljeve sobane in v zakonu s princem Rainierjem III. iz Maroka postala polnopravna princesa. Veličastno poroko leta 1956 so razglasili kar za 'poroko stoletja'. Poročno obleko je Grace Kelly izdelala Helen Rose, priznana hollywoodska kostumografija, zaposlena pri studiih MGM. Del poročne obleke je bila tudi molilna knjiga, odeta v bisere.

1960–1969

Jacqueline in John F. Kennedy

20. januarja leta 1961 sta John in Jackie postala predsednik in prva dama Združenih držav Amerike. Par, o katerem še danes snemajo filme, je pot začel kakšno desetletje pred tem zgodovinskim datumom, ko ju je na večerji z zabavo spoznal skupni prijatelj. Zelo hitro sta se poročila, v Belo hišo pa sta, po besedah poznavalcev, vnesla mladost, modno ozaveščenost in občutek za glamur. Pa tudi kar nekaj škandalov. Skupaj sta bila do tistega usodnega dne novembra 1963, ko je bil JFK umorjen na vožnji čez Dealey Plazo v Dallasu.

Cher in Sonny

Velikana zabavne industrije sta se leta 1965 še dodatno zabeležila v zgodovino z legendarno skladbo I Got You Babe, ki je postala prava ljubezenska himna. In če sta v skladbi tožila, da ljubezen ne plača najemnine, se to ni ravno odražalo tudi v realnosti. Premoženje Cher je danes ocenjeno na zavidljivih 360 milijonov dolarjev.

Yoko Ono in John Lennon

Yoko in John

Umetnika in aktivista, vsekakor pa še danes med najbolj notoričnimi pari v glasbenem svetu, tudi zato, ker se Yoko Ono večkrat označuje kot razlog, da so razpadli The Beatles. Svoj odnos sta uporabljala za ustvarjanje tako umetniških del kot tudi protivojnih protestov. Za medene tedne sta namesto uživanja na kakšni eksotični lokaciji raje organizirala protivojne proteste v Amsterdamu in zatem še v Montrealu.

1970–1979

Jane Fonda in Donald Sutherland

Bilo je leta 1971, ko sta Jane in Donald skupaj nastopila v filmu Klute. Jane je za svojo vlogo v filmu prejela oskarja in novo romantično zvezo. Bila sta ljubimca in aktivista. Kot člana gledališke skupine F.T.A. (Free the Army) sta s sporočili proti vojni v Vietnamu nastopala tudi po ameriških vojaških bazah.

Steve McQueen in Ali MacGraw

Leta 1972 sta skupaj nastopila v filmu The Getaway, leto dni pozneje pa sta bila že poročena. Njuna romantična pot se je začela kot velika javna afera, ker je bila Ali takrat še poročena z Robertom Evansom. Steve in Ali sta skupaj zdržala do leta 1978. Naslednjih 40 leti Ali ni več stopila pred oltar, pa čeprav se je v tem času znašla v objemu številnih hollywoodskih žrebcev, od Warrena Beattyja in Billa Hudsona, do Ronalda Meyerja in Roda Strykerja.

Jack Nicholson in Anjelica Huston

Anjelica je Jacka spoznala leta 1973, skupaj pa sta bila – z razburljivimi prekinitvami, ki so vključevale tudi nekaj afer – vse do leta 1990, ko so mediji začeli poročati, da je Jack dobil otroka z Rebecco Broussard. Kot je pozneje razkrila v knjigi spominov Watch Me: A Memoir, je Anjelica ob dokončnem razhodu Jacku namenila celo par močnih udarcev. Menda jo je naslednji dan poklical in rekel: “Hudimana, bejba, si me pa nekajkrat dobro zadela. Po celem telesu imam modrice.”

1980–1989

Lady Diana in Princ Charles

Diana Frances Spencer se je leta 1981 zaročila s princem Charlesom, najstarejšim sinom kraljice Elizabete II., in čez noč postala ena najbolj slavnih oseb na svetu. Še isto leto sta se poročila. Diana Spencer je postala valižanska princesa, ki jo bo zgodovina vselej beležila pod nazivom Lady Di. Svetovna javnost jo je oboževala, prav tako svetovna elita. Kraljeva družina malo manj. Njeno občudovano poročno obleko sta oblikovala britanska modna oblikovalca David in Elizabeth Emanuel.

Arnold Schwarzenegger in Maria Shriver

Prvi biceps Avstrije, ki je postal prvi biceps Hollywooda, je svojo izbranko Mario Shriver, ameriško novinarko, avtorico in članico dinastije Kennedy, spoznal leta 1977 na dobrodelnem teniškem turnirju. Poročila sta se skoraj desetletje pozneje, 26. aprila 1986, in v času zakona so se jima pridružili štirje otroci. Politično večna nasprotnika sta v odnosu očitno delovala usklajeno, vsaj dokler ni eksplodirala Arnoldova afera z varuško in so romantično zgodbo leta 2011 prekinili ločitveni papirji.

Demi Moore in Bruce Willis

Oba na svoj način posebna, samosvoja in neukrotljiva, zato se je zdelo nadvse primerno, da sta se leta 1987 poročila v divjem Vegasu. Skupaj sta bila eden najmočnejših hollywoodskih parov vse do leta 1998, ko je Demi Moore zadišalo mlado meso in je Willisa zamenjala za Ashtona Kutcherja.

1990–1999

Nicole Kidman in Tom Cruise

Stiskala sta se pred kamero v filmu Dnevi grmenja (Days of Thunder, 1990), kar je očitno razvilo tako močno ljubezensko vez, da sta se še istega leta poročila. Skupaj sta bila do leta 2001 in v tem času posvojila hčerko Isabello in sina Connorja. Ko sta se poročila, je bila Nicole stara 22, Tom pa 27 let. Do ločitve sta živela v soseski NoHo na Manhattnu.

Courtney Love in Kurt Cobain

Kurt Cobain

Leto 1991 je bilo za Kurta Cobaina nadvse zanimivo leto. S skupino Nirvana je izdal legendarni album Nevermind in se potem zaročil z odštekano rokerico Courtney Love, ki je takrat ravno tako s svojo skupino Hole izdala uspešni album Pretty On the Inside. Poročila sta leta 1992 in bila do njegovega samomora leta 1994 nedvomno eden najbolj markantnih parov na sceni.

Will Smith in Jada Pinkett Smith

Par, za katerega si še vedno upamo staviti, da bosta ostala skupaj za vedno. Spoznala sta se na snemanju komične serije Princ z Bel Aira, novembra 1997 pa jo je Will zaročil. Že naslednji dan je Jada navdušeno ugotovila, da je noseča. Poročila sta se 31. decembra 1997. Obred sta opravila v ožjem krogu družine in prijateljev v njenem domačem mestu Baltimore. Brez vabil, da mediji ne bi izvedeli za poroko.

2000–2009

Jennifer Aniston in Brad Pitt

Eden največjih filmskih zvezdnikov tistega časa se je leta 2000 poročil z eno največjih televizijskih zvezdnic tistega časa. Ko smo ju videli skupaj, se nam je takoj zdelo, da si boljšega para ne bi mogli zamisliti. Poroko sta izvedla z magičnim obredom na Malibuju. Povabljenih je bilo 200 gostov, prizorišče je bilo okrašeno s 50.000 cvetlicami, igrale so štiri glasbene skupine, ni pa manjkal niti ognjemet. Žal ta hollywoodska pravljica ni trajala – ločitev je bila dokončna že pet let pozneje, oktobra 2005.

Ben Affleck in Jennifer Lopez

Par, ki se je znal pokazati. Leta 2002 smo se hihitali skovanki 'Bennifer', ki je krasila vse njune romantične trenutke, ujete v objektive spretnih paparacev. Ti so, med drugim, obeležili tudi tisto nepozabno poljubljanje na jahti, kjer je ona v rožnatih bikinkah dominirala še zelo deškemu Benu. Strastna romanca je trajala le dve leti, do januarja 2004.

Beyonce in Jay-Z

Beyonce in 12 let starejši Jay-Z sta bila ves čas zveze nedvomno najmočnejši par na glasbeni sceni. Kot začetek njune romantično-poslovne naveze se še danes šteje trenutek, ko sta kot par plesala pred gorečim avtomobilom v uspešni skladbi Crazy in Love. A ker na vrhovih vedno najbolj piha, je tudi njuno zvezo močno prepihala afera z Beyoncejino sestro Solange in govorice o morebitni ločitvi niso polegle vse do danes.

Brad Pitt in Angelina Jolie

Brad Pitt, druga runda. Z drugo vrhunsko lepotico. Julija 2005 je revija W izdala fotografijo novopečenega para in tabloidi so ponoreli. Karkoli že lahko očitamo Angelini in njenemu vplivu na razpad zveze Brad-Jennifer, pa moramo priznati, da sta Brad in Angelina vedno bila videti kot nadvse glamurozen par. Morda se je le zgodilo malce prehitro po razdoru z Jennifer Aniston, ko si ljubitelji njune romance še niso popolnoma opomogli.

Victoria in David Beckham

Seznam najmočnejših zvezdniških parov bi bil nepopoln brez elegantne Victorie in njenega športnega izbranca Davida. Po Spice Girls je Victoria svojo kariero popeljala v svet mode in lepote, David pa je očitno tako znameniti nogometaš, da si je prislužil kar čisto svoj film. Spoznala sta se leta 1997, leto dni pozneje je Victoria že kazala bogat zaročni prstan. Poroko sta potem izpeljala 4. julija 1999, za zaobljube pa sta sedela kar na zlatih prestolih. Cena poroke? Menda okoli 500.000 funtov (570.000 EUR).

2010–2020

Princ William in Kate Middleton

Kate

Poroka, ki se je gledala kot Disneyjeva pravljica. 29. aprila leta 2011 je velikanska poroka utišala britanske medije, ki so poprej rade volje kritizirali in celo zmerjali Kate Middleton. William in Kate sta se spoznala leta 2001, novembra leta 2010 pa sta oznanila zaroko. Ženinu je bil priča njegov mlajši brat, princ Harry, nevestina priča pa je bila njena sestra Pippa.

Kim Kardashian in Kanye West

Kraljica novodobnih resničnostnih šovov se je poročila z mojstrom dramatičnih izpadov na glasbeni sceni in za trenutek se je zdelo, da je v vesolju spet vse tako, kot mora biti. Zaročila sta se na njen 33. rojstni dan leta 2013, poroka je sledila maja naslednje leto v italijanskih Firencah. Njeno poročno obleko je izdelal Riccardo Tisci iz modne hiše Givenchy. The New York Times je Kardashian-West poroko označil za 'zgodovinsko nevihto zvezdnikov'. Danes je zgodba obrnjena, saj se je januarja letos razkrilo, da se par pogovarja o ločitvi.

Princ Harry in Meghan Markle

Par, ki je razburkal kraljevo družino in ustvaril niz prej neznanih procesov. Princ Harry je z ameriško igralko začel hoditi na zmenke leta 2016, maja leta 2018 pa je bilo končno njuno leto. Čudovita spomladanska poroka v gradu Windsor je gostila kopico eminentnih gostov – tam sta bila George in Amal Clooney pa Oprah Winfrey, Idris Elba, Tom Hardy, Serena Williams, zakonca Beckham, Elton John in številni drugi. Filmska ljubezenska zgodba je princa odpeljala iz kraljevih soban v Los Angeles in naprej na Netflix. Samo vprašanje je, kdaj bodo o njuni ljubezni posneli solzavo romantično dramo.

Besedilo: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia