Ni vse vedno bleščeče: Znameniti zvezdniški pari, ki so potrebovali terapetvsko pomoč

Ni vse vedno bleščeče: Znameniti zvezdniški pari, ki so potrebovali terapetvsko pomoč (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
17. 10. 2021

Čeprav so nekateri najodmevnejši zvezdniški pari poročeni že vrsto let, to še ne pomeni, da so bila vsa ta leta pravljična. Vsi vemo, da dolgoletna sreča v dvoje včasih zahteva malce zunanje pomoči in nekaj zvezdnikov je brez težav priznalo, da so svojo romantično pot tako uspešno peljali tudi s pomočjo terapije.

Patrick in Jillian Dempsey

patrick dempseyTerapijo za pare je Patrick Dempsey pred štirimi leti označil za zelo pomemben aspekt uspešne zakonske zveze z ženo Jillian. Poročena sta 21 let, vmes pa sta prestala precej težko obdobje, ki je skorajda vodilo do ločitve. Takrat sta se odločila zvezo postaviti na prvo mesto. Kot je povedal Patrick: “Nisem bil pripravljen, da zavržem zakon z Jillian. Čutil sem, da nisem naredil vsega, kar bi lahko. In oba sva si želela, da nama uspe. Tako se je potem začelo.”

Michelle in Barack Obama

Michelle Obama

Ko je leta 2018 Michelle Obama promovirala svojo knjigo Becoming, je v različnih intervjujih razkrila številne podrobnosti iz zasebnega življenja. Med drugim to, da ni bila vedno pridna punčka (privoščila si je nemalo marihuane in fantov) ter da z možem Barackom obiskujeta terapijo za pare. V oddaji Jimmyja Fallona je Michelle med drugim razkrila svoje nekdanje prepričanje, da je kot žena popolna in da mora terapevtka samo malce popraviti Baracka. “Ko je potem terapevtka pogledala mene, sem jo vprašala, zakaj me gleda, jaz sem vendar popolna. Na koncu pa je bila terapija zame prelomna točka. Odkrila sem, da ni naloga mojega moža, da me osrečuje, ampak se moram naučiti, kako se osrečiti sama in se postaviti višje na prednostnem seznamu,” je odkrito povedala Michelle.

Pink in Carey Hart

Pink

Pop zvezdnica in profesionalni motokrosist prostega sloga sta se začela videvati leta 2001. Njuni ognjeviti osebnosti sta vodili do nemalo burnih sporov, ki so v neki točki vodili celo do vložitve zahteve za ločitev. A se je na koncu le zgladilo - s pomočjo terapije, seveda. “Zdaj sva par, ki redno hodi na terapije. Ne zato, ker bi še vedno imela težave, ampak to vidiva kot reden servis,” je za publikacijo Redbook povedala Pink. “Tudi najini prepiri so postali milejši. Nič več se ne dereva drug na drugega pred hčerko Willow. Seveda se občasno ne strinjava, a jih ne rešujeva z glasno jezo.”

Bryan Cranston in Robin Dearden

Tudi utečeni pari, kot sta Bryan Cranston in Robin Dearden, ki sta poročena že zavidljivih 30 let, tu in tam potrebujejo malce strokovne pomoči. “Imava dogovor, da če kdorkoli od naju želi na terapijo, drugi ne sme oporekati,” je za Rolling Stone revijo povedal Bryan. “Če se nekomu od naju zdi, da je treba kak­šno zadevo v odnosu nasloviti, s tem poskrbiva, da nikoli ni spregledana.”

Neil Patrick Harris in David Burtka

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris, ki nas je v komični seriji Kako sem spoznal vajino mamo zabaval kot Barney, kmalu pa ga bomo videli tudi v četrtem delu Matrice, se je z Davidom Burtko, igralcem in chefom, ki je lani izdal svojo prvo kuharico Life is a Party, poročil leta 2014. Kot nista skrivala medsebojne ljubezni, tudi nista skrivala tega, da jima je v preteklih letih zakon uspelo obdržati na pravi poti prav s pomočjo terapije. “Saj ne, da bi bilo karkoli zelo narobe,” je v intervjuju povedal David. “Se je pa tu in tam prijetno pogovoriti z nekim objektivnim mediatorjem.”

Will in Jada Pinkett Smith

Will Smith brez težav in zelo iskreno prizna, da brez pomoči terapije z Jado Pinkett Smith danes verjetno že lep čas ne bi bila več poročena. “Ko se enkrat odločiš, da zakonski zvezi privoščiš terapijo, se zgodi nekaj zelo preprostega – resnica pride na dan,” je publikaciji The Sun povedal Will Smith. “In ko resnica enkrat pride na dan, ljudje morajo povedati, kdo so in kaj mislijo. Tako končno spoznaš, s kom v resnici živiš.” To pa je, predvidevamo, nadvse osvobajajoče. Mimogrede, Will in Jada sta se poročila leta 1997.

Busy Philipps in Marc Silverstein

Busy Phillips nas je vedno nasmejala v seriji Cougar Town, Marc Silverstein, ki je od Busy starejši 8 let, pa se je v Hollywoodu izkazal kot režiser in scenarist kopice romantičnih filmov. Busy in Marc sta se poročila leta 2007, po desetih letih zakona pa je Busy svojemu možu povedala, da se želi ločiti. Razlog? Menda naj bi ga 'čustveno varala'. A je Marc potem ubral drugo pot in predlagal, da poskušata to čustveno nezvestobo prebroditi skupaj. S pomočjo terapije. Busy je leto dni pozneje v biografiji This Will Only Hurt a Little zapisala, da sta na terapijah za pare odlično sodelovala, Marc pa je bil ob iskrenem razodetju njenih čustev do drugega moškega popolnoma razumevajoč. “Želel je, da vem, da me ljubi in da mu je žal, ker sem se počutila tako osamljeno vsa ta leta, brez podpore, ki sem jo potrebovala.” Busy in Marc sta danes še vedno poročena, skupaj pa imata tudi dva otroka.

Napisal: Darjo Hrib, Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story