Zvezdniški zaljubljenci, ki so jih povezali njihovi prijatelji

Zvezdniški zaljubljenci, ki so jih povezali njihovi prijatelji (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
28. 3. 2020

Včasih nas prijatelji poznajo bolje, kot si upamo priznati, zato morda znajo izbrati za nas pravo osebo za dolgotrajno vezo. Kar nekaj zvezdniških parov dokazuje, da prijatelji res vedo, kaj je za nas najboljše – ali pa pač ne.

Kot pri vseh stvareh so tudi pri zmenkih, ki nam jih uredijo prijatelji, prednosti in slabosti. Med prednosti zagotovo spada to, da nam bodo prijatelji praviloma svetovali ali predlagali vsaj približno preverjeno osebo, tako da bodo sumi na manipulacije in skrite morilske težnje odveč.

Prav tako bo ta oseba verjetno vsaj malo skladna z našimi življenjskimi načeli – prijatelji naših prijateljev so verjetno vsaj v nekih točkah kompatibilni tudi z nami. Je pa v iskanju romantike prek prijateljev tudi nekaj pasti.

Lahko se nam prijatelj zameri, ker nas je poskušal združiti z nam popolnoma nevšečno osebo, ali pa nam prijatelj zameri, ker smo na zmenku nehote (ali pa hote) užalili osebo, ki našemu prijatelju veliko pomeni. Morda nas v prid tovrstnim zmenkarijam prepričajo nekateri zvezdniški pari, ki potrjujejo, da znajo prijatelji pogosto povezati tiste prave romantične pare.

Princ Harry in Meghan Markle

Za Harryja in Meghan je zmenek na slepo organizirala njuna skupna prijateljica. Čeprav par nikoli ni javno povedal, katera prijateljica, se ugiba, da je bila to najverjetneje Violet von Westenholz, ki Harryja pozna še iz otroških dni, zdaj pa dela kot vodja odnosov z javnostmi za znamko Ralph Lauren. Meghan je v intervjuju potrdila, da je bilo njeno prvo srečanje s Harryjem vsekakor zmenek na slepo in dodala: “Tudi približno nisem vedela, s kom naj bi se dobila. Ko mi je prijateljica rekla, da bi mi organizirala zmenek, sem imela za njo samo eno vprašanje: Je ta, s katerim mi urejaš zmenek, prijazen?"

Taylor Swift in Calvin Harris

Skupaj ju je spravila prav tako uspešna glasbenica Ellie Goulding. Taylor in Calvin sta bila potem skupaj leto dni, leta 2016 pa se dokončno odločila, da jima v romantični konfiguraciji očitno le ne bo zneslo. Ellie je za publikacijo Sun povedala: “Drži, res sem se igrala Kupida. Calvin je moj dobri prijatelj in res fantastičen fant, Taylor pa čudovita oseba, ki jo imam zelo rada. Oba sta izjemna človeka in oba zelo visoka, tako sta se mi zdela super za skupaj.” A kaj, ko Taylor potrebuje žalostne romantične anekdote za svoje uspešnice.

Brad Pitt in Jennifer Aniston

Ko ves svet pozorno spremlja, ali se bo spet kaj napletlo med Bradom in Jennifer, spomnimo, da ju je leta 1998 skupaj spravila njuna skupna agentka, ki jima je pripravila zmenek na slepo. In ta zmenek na slepo se je potem razvil v sedem let trajajočo zvezo, ki se je zapisala kot ena najbolj odmevnih romantičnih zgodb Hollywooda.

Joe Manganiello in Sofia Vergara

Prekrasno zvezdnico komične serije Sodobna družina (Modern Family) je postavnemu igralcu, ki smo ga gledali v seriji Prava kri (True Blood), na zabavi predstavil njen soigralec Jesse Tyler Ferguson. Pozneje je prav Jesse dal Joeju še njeno telefonsko številko, kar je dokončno pospešilo tvorjenje te romantične pripovedke. Leta 2015 sta jo Joe in Sofia obeležila tudi s poroko.

Chris Hemsworth in Elsa Pataky

Lepa Avstralca sta se spoznala prek njune skupne učiteljice za govor (ker se oba urita v prikrivanju težkega avstralskega dialekta) in kot kaže, je bila kombinatorika dobro premišljena: Chris in Elsa sta se poročila leta 2010. “Bil je neke vrste zmenek na slepo,” se spominja Elsa. “Prej se nikoli nisva videla, vse skupaj je uredila najina učiteljica za govor, ki nama pomaga z avstralskim dialektom. Ona je potem njemu začela govoriti o meni, meni pa o njem, sčasoma pa močno vztrajala, da se morava spoznati. Najprej sva se slišala po telefonu, potem pa spoznala še v živo.”

Gisele Bundchen in Tom Brady

Legendarna manekenka in igralec ameriškega nogometa sta se spoznala prek skupnega prijatelja, ki se je odločil, da se bo igral Kupida. “Prijatelj mi je rekel, da pozna žensko različico mene,” se v smehu spominja Tom Brady. In je delovalo. “Takoj sem vedela, da je Tom tisti pravi. Moški z integriteto, ki verjame v iste stvari kot jaz,” je Giesel povedala v intervjuju za revijo Vogue. Tom in Giesele sta poročena od leta 2009.

Courteney Cox in Johnny McDaid

Kdo bi si mislil, da je ta dva leta 2013 skupaj spravil priljubljeni glasbenik Ed Sheeran. Courteney Cox, zvezdnica iz serije Prijatelji in Johnny McDaid, član rokerske zasedbe Snow Patrol, sta se sprva kazala kot strasten in neustavljiv par. Poleti 2014 sta se zaročila, a potem leta 2015 zaroko na presenečenje vseh razveljavila. Kljub temu danes še vztrajata skupaj, tako da Sheeranova ocena kompatibilnosti morda niti ni bila popolnoma zgrešena.

Nova Story že v prodaji

Story