Twitter se strašno zabava zaradi #covfefe v Trumpovem tvitu

Twitter se strašno zabava zaradi #covfefe v Trumpovem tvitu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
31. 5. 2017

Ameriški predsednik Donald Trump je s tipkarsko napako v enem od torkovih tvitov na družbenih omrežjih sprožil pravi plaz šal na svoj račun in ugibanj, kaj je sploh nameraval sporočiti.

V tvitu, ki ga je objavil v torek malo pred polnočjo po krajevnem času, je Trump zapisal "kljub stalnemu negativnemu covfefe v medijih", kar je po poročanju tujih tiskovnih agencij očitno povezano z negativnim poročanjem o njem v medijih, ki ga ameriški predsednik označuje za lažne novice. Kasneje ni objavil nobenega tvita, ki bi pojasnil, kaj je imel v mislih.

Mediji zato ugibajo, da je ameriški predsednik namesto besede covfefe, ki v angleščini nima nobenega pomena, nameraval napisati coverage, kar v prevodu pomeni poročanje.

Najverjetnejša tipkarska napaka pa je že sprožila tudi pravi plaz odzivov na družbenih omrežjih. Nekateri uporabniki Twitterja v sporočilih z oznako covfefe ugibajo o razlogih za tvit. Nekateri menijo, da je bil Trump med tvitanjem utrujen, drugi, da je bil pijan, pojavila pa se je tudi razlaga, da je tako nenamerno izdal tajno ameriško geslo za uporabo jedrskega orožja.

Ena od uporabnic pa se je pošalila na račun Trumpovih zapletenih odnosov z Rusijo in zapisala, da covfefe v ruščini pomeni odstopam.

Beseda covfefe se je že v nekaj urah uvrstila tudi v spletni slovar pogovornega jezika Urban Dictonary, in sicer z definicijo "kadar želiš napisati 'coverage', a so tvoje roke premajhne, da bi dosegel vse tipke na tipkovnici".

Medtem pa v Kabulu ...

Po drugi strani pa je Twitter profil Al Jazeere tvitnil naslednji streznitveni video ...