Ula Furlan: Filipinci so ji odprli nov svet

Vir: Story
9. 10. 2009

Igralka Ula Furlan se je pred kratkim vrnila s svoje dvomesečne pustolovščine, ki jo je doživela na filipinskem polotoku Caramoan, kjer je s srbsko ekipo spremljala potek resničnostnega šova Survivor. Pravi, da jo je celotna dogodivščina zaznamovala, vendar pa bi jo brez podpore režiserke Saše Sagadin preživela veliko težje.

“Moram priznati, da sem imela pred odhodom popolnoma drugačno predstavo o tem potovanju, saj nisem vedela, kaj natančno bova s Sašo počeli, kje bova spali, koliko prostega časa bova imeli. Prav tako sva se, če bi se kdaj naveličali druga druge, dogovorili, da se za nekaj časa ločiva, vendar sva že takoj ob prihodu na cilj ugotovili, da bo vse popolnoma drugače. Živeli smo v majhni umetno zgrajeni vasici, kjer je ekipa približno 400 ljudi skupaj preživela noč in dan, vseh 60 dni, tudi delovni ritem se je izkazal za popolno drugačnega od zastavljenega.”

V dveh mesecih na drugem koncu sveta se je Ula naučila veliko spretnosti, od ribolova do nabiranja kokosov. Igralka pravi: “Gre za način vaškega življenja, pri katerem bi lahko potegnili vzporednice z našimi kmečkimi opravili, le da so tam mogoče bolj eksotična.”

Lepotička je izmed ‘luksuznih’ dobrin na polotoku najbolj pogrešala vsakodnevno skodelico kave, mleko in jogurt. “Druga hrana je bila na začetku odlična, vendar pa se po nekaj tednih pripravljenih kosil kmalu naveličaš,” pravi in hkrati priznava, da se je najtežje ločila od mobilnega telefona. “Po nekaj dnevih upanja, da bo ulovil signal, sem telefon raje ugasnila. To, da sem ga za dva meseca pospravila v predal, je bila zame res nova in hecna izkušnja.”

Nova Story že v prodaji

Story