Usain Bolt junija v Manchestru proti Robbieju Williamsu

Usain Bolt junija v Manchestru proti Robbieju Williamsu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
27. 2. 2018

Legendarni jamajški sprinter Usain Bolt bo junija odigral dobrodelno nogometno tekmo. Enaintridesetletni Bolt bo kapetan enajsterice sveta, ki se bo v Manchestru 10. junija pomerila z angleško ekipo, ki jo bo vodil pevec Robbie Williams, z namenom zbiranja sredstev za Unicef, je danes potrdil osemkratni atletski olimpijski prvak.

"Moje sanje so, da bi uspel kot profesionalni nogometaš. Da bom lahko junija vkorakal na Old Trafford in odigral tekmo proti nekaterim največjim legendam tega športa, je zame neprecenljivo," je dejal Bolt, sicer znan navijač rdečih vragov.

Bolt se tako vrača v akcijo približno deset mesecev po svoji zadnji tekmi, ko je lansko atletsko svetovno prvenstvo končal s poškodbo.

Organizacijo Soccer Aid je leta 2006 ustanovil Williams, podpirajo pa jo številni zvezdniki, kot so igralca Will Ferrell in Woody Harrelson ter nogometaša Diego Maradona in Zinedine Zidane.

Že v ponedeljek je Bolt prek Twitterja sporočil, da je podpisal pogodbo z nogometnim klubom, a za zdaj še ni razkril, za kateri klub gre.