Konzervirana tunina je vsestranska ribja poslastica, ki jo lahko vključimo v marsikateri hranljivi recept. Da tunino zares lahko pripravimo na mnogo načinov, dokazuje tudi Valerio Lutman, prepoznavni primorski kuhar. Omamno slasten obrok, ki ga predlaga, je črna rižota z Rio Mare tunino v oljčnem olju. Obljublja, da bo navdušila tako vas kot vaše goste!
Recept!
Črna rižota z Rio Mare tunino v oljčnem olju
Sestavine za 2 osebi:
- 150 g črnega riža
- 1 por
- 1 korenček
- 1 čebula
- 30 g rumene paprike
- 30 g zelene paprike
- 20 g stebla zelene
- 1 rdeča paprika (sok)
- strok česna
- 15 g parmezana
- 20 g masla
- 2 pločevinki Rio Mare tunine v oljčnem olju
- oljčno olje, sol, škrob
Priprava:
1. Priprava zelenjavne osnove: v približno 1,2 l vode damo por, korenček in čebulo ter kuhamo vsaj pol ure.
2. Na oljčnem olju segrejemo riž in zalijemo s 3-kratno količino zelenjavne osnove. Posolimo in kuhamo približno 30 do 40 minut. Medtem na oljčnem olju in stroku česna prepražimo na kocke narezano papriko in stebelno zeleno. Oboje tudi posolimo.
3. Priprava omake: Rdečo papriko damo v sokovnik, da dobimo sok. Za pripravo omake sok zavremo in ga zgostimo s škrobom.
4. Iz skuhanega riža odlijemo odvečno vodo in jo shranimo. V riž naribamo parmezan in premešamo, da se ta poveže. Pozorni moramo biti, da mešamo ves čas, ko je riž na ognju.
5. Za tem vmešamo hladno maslo in po potrebi prilijemo shranjeno vodo. Dodamo praženo zelenjavo (brez stroka česna), Rio Mare tunino v oljčnem olju in prilijemo malce omake iz rdeče paprike.
Dober tek!
Za druge recepte z ribjimi dobrotami pokukajte na Facebook profil Rio Mare!
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del