Vasilij Žbogar: Čustveno izžet

Vasilij Žbogar: Čustveno izžet (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2016

Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar na olimpijskih igrah v Riu v Braziliji ni razočaral in v šopek slovenskih medalj postavil tudi svojo srebrno, a z zlatim leskom – ta je že njegova tretja olimpijska kolajna.

Če smo bili pri preteklih olimpijskih odličjih vajeni, da je vrhunski športnik iz Izole poskakoval ter se kot otrok veselil olimpijskega odličja, smo tokrat v Riu dobili povsem novo podobo jadralca oz. njegovo čustveno plat, ki jo kot trmast in zagrizen jadralec le stežka pokaže v javnosti.

Vasilija so po osvojitvi medalje v Riu izdala čustva, tako da se je ganjen v prvih stavkih zahvalil družini, ki mu je v zadnjih letih stala ob strani, ter se ji v solzah opravičil za vso odsotnost.

Kot zanimivost dodajmo, da si je jadralec po prihodu domov zadal, da bo začel hujšati, saj se je moral za razred finn pošteno zrediti, ter da se bo z družino za nekaj časa odpravil na dolg oddih z družinsko jadrnico, kjer namerava dokončno razmisliti in sprejeti odločitev o svoji jadralski prihodnosti.

Tekst: Alojz Petrovčič
Foto: Profimedia

Priporočamo