Vin Diesel na vrhu lestvice najdonosnejših igralcev leta 2017

Vin Diesel na vrhu lestvice najdonosnejših igralcev leta 2017 (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
28. 12. 2017

Na vrh Forbesove lestvice najdonosnejših igralcev se je letos uvrstil Vin Diesel, katerega filma Hitri in drzni 8 ter zadnji iz franšize xXx sta v kinematografske blagajne prinesla 1,6 milijarde dolarjev. Prehitel je Dwaynea Johnsona iz filmov Obalna straža in Jumanji: Dobrodošli v džungli, ki je z 1,5 milijarde dolarjev pristal na drugem mestu.

Tretje mesto na lestvici najbolj dobičkonosnih igralcev, ki jo je revija Forbes objavila v torek, je zasedla zvezdnica megauspešnice Čudežna ženska in Lige pravičnih Gal Gadot (1,4 milijarde dolarjev), na četrtem mestu pa je pristala Emma Watson, igralka, ki je zaslovela kot Hermiona Granger s filmsko serijo o Harryju Potterju, a letos zablestela kot Belle v brezčasni zgodbi o Lepotici in zveri (1,26 milijarde dolarjev).

Peto mesto je pripadlo Johnnyju Deppu, šesto Daisy Ridley, ki jo lahko trenutno gledamo v vlogi Rey v osem nadaljevanju sage Vojna zvezd Poslednji Jedi in vlogi guvernante v Umoru na Orient Ekspresu, sedmo mesto je v vlogi Petra Parkerja v filmu Spider-Man: Vrnitev domov zasedel Tom Holland, osmo Chris Pratt, na devetem in desetem mestu pa sta Chris Hemsworth in še en zvezdnik iz nove trilogije Vojne zvezd John Boyega.

Revija Forbes ocene poda na podlagi globalne prodaje vstopnic za filme, v katerih igrajo vodilni zvezdniki.

Priporočamo