Vlado Kalember: Posnel duet z bivšo ženo

Vlado Kalember: Posnel duet z bivšo ženo (foto: arhiv revije Lea) arhiv revije Lea
3. 6. 2016

Legendarni hrvaški pop pevec Vlado Kalember, ki je leta 1978 ustanovil prvi pravi fantovski bend Srebrna krila in ki je že s prvo pesmijo Ana dosegel neverjetno popularnost, je pred kratkim predstavil novo pesem, pravzaprav duet z bivšo ženo.

Vlado Kalember in 30 let mlajša violončelistka Ana Rucner sta se poročila leta 2006, razšla pa v začetku leta 2014. V smehu Vlado pove, da sta njegova nekdanja tast in tašča mlajša od njega. Z Ano imata devetletnega sina Dariana. Kljub ločitvi imata še danes odličen prijateljski in poslovni odnos, kar dokazuje tudi to, da sta leta 2014 nastopala v šovu Zvezde pojejo in da ni nihče ničesar posumil.

Po ločitvi sta se odločila posneti duet Ljubio bih, nemam koga, s katerim sta se predstavila na Etnofestu v Neumu. Glasbo podpisujeta Vlado Kalember in Kornelije Kovač, besedilo je napisal Željko Pavičić, aranžma pa je delo Hrvoja Grčevića. Zanimivost pri tej pesmi je, da je Vlado pod glasbo podpisal Kornelija Kovača – začetek refrena je podoben Čolićevi Pjevam danju, pjevam noću, katere avtor je prav Kovač. To je Vlado ugotovil šele, ko je bila pesem že posneta, sicer bi podobnost takoj spremenil. Ker ni želel, da se govori, da krade pesmi, je Kovača podpisal. Sicer bi šlo za plagiat, če bi bili vsaj štirje takti identični, v njegovem primeru pa sta le dva.

V začetku junija ob 21. uri v Festivalni dvorani Lent v Mariboru pripravlja plesni večer do jutranjih ur: Moč glasbe nas združuje s skupino Srebrna krila, Ano Rucner in didžejem.

Značke: Vlado Kalember

Priporočamo