Vojvodinja Kate - mama, princesa in modna ikona!

Karkoli obleče Kate, postane na Otoku modni hit. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
5. 11. 2015

Vojvodinja Kate je trenutno ena od najpriljubljenejših in najbolj izpostavljenih žensk v Veliki Britaniji. Po rojstvu drugega otroka, princese Charlotte, je bila nekaj časa skrita pred očmi javnosti, zdaj pa se je znova posvetila svojim obveznostim.

Vsakič, ko se Kate pojavi v novi kreaciji, ta postane modni hit, kot tudi njej podobne cenejše variacije na temo.
Kate ima vedno popolno pričesko, ne sme pa nositi frufruja, podaljškov ali pa pramenov.
Skupinska slike kraljeve družine z malo princeso Charlotte ob njenem krstu.
Kate z otrokoma gospodarstvu letno 'prinese' 10 milijard funtov.
Elizabeta II. s ponosom in nežnostjo gleda malo princeso Charlotte, svojo pravnukinjo.
Kate je bila vedno vitka in sama pravi, da je vedno posvečala pozornost temu, kakšna je hrana, ki jo uživa.
Ponosna starša Middleton v družbi od nog do glave urejene Kate.
Michael in Kate, ki je ponosna na to, da je svojo hčerko poročila na britanski dvor.

Nekaj mesecev je ves svoj prosti čas mlada mamica namenjala otrokoma, princu Georgeu ter princesi Charlotte. Svojo pozornost je morala pravilno porazdeliti med oba otroka, saj je dejala, da nikakor ne želi, da bi se George počutil nekoliko zapostavljenega, ker je v družino prišel nov član. Očitno ji je dobro uspelo, saj pravi, da George na Charlotte ni niti malo ljubosumen. Seveda pa je skrb za dva malčka zelo naporna, pa četudi ima vojvodinja na voljo varuško. Kot moderna mlada mamica želi biti čim bolj prisotna pri vzgoji otrok in ju tako le malokrat pušča sama.

Vendar pa je obdobje, ko se je lahko posvečala le otrokoma in Williamu, minilo, saj se je morala vrniti k uradnim dolžnostim, ki jih ima kot vojvodinja, ki bo nekoč postala angleška kraljica. Ko se je Kate tako prvič po nekaj mesecih pojavila v javnosti, so vsi takoj opazili njen osveženi videz. Na laseh ima drugačen barvni odtenek, pa tudi oblačila se zdijo še bolj stilsko dovršena. Na odprtju medicinskega centra Anna Freud se je na primer pojavila v črno-beli obleki modne hiše Ralph Lauren, blestela je tudi na odprtju svetovnega prvenstva v ragbiju v Londonu, kjer se je pojavila s princem Williamom in britanskim premierjem Davidom Cameronom. Na sebi je imela plašč v kraljevsko modri barvi njene priljubljene modne hiše Reiss. Vsakič ko se Kate pojavi v novi kreaciji, ta postane modni hit, kot tudi njej podobne cenejše variacije na temo. In nemalokrat so vse razprodane v rekordnem času, kar je odlična reklama za domače oblikovalce, za katere je Kate najboljša reklama.

No, tudi njena otroka sta že pravi modni ikoni, saj mamice kar tekmujejo v tem, katera bo otroka oblekla tako, kot sta oblečena kraljeva malčka. Strokovnjaki so naredili približen izračun in ugotovili, da so Kate in njena otroka za britansko ekonomijo 'vredni' okoli 10 milijard funtov. Ustanovitelj modne znamke Reiss David Reiss je odkrito dejal, da je prav Kate tista, ki je prispevala k razcvetu njegovega podjetja, za kar ji je seveda zelo hvaležen. "Zavedamo se, da je prav Kate tista, ki je naredila naboljšo reklamo za naše podjetje tako v Angliji kot na trgih, kamor šele nameravamo prodreti," pravi David.

Kljub vsemu pa mora Kate upoštevati nekatera stroga pravila, ki jih zapoveduje britanski dvor oziroma kraljica Elizabeta II., ki je glede nekaterih stvari nepopustljiva. Predvsem gre tu za pravila pri oblačenju. Kraljica naj bi kar sama sestavila seznam pravil, ki jih morajo upoštevati tudi drugi člani družine.

Kate tako tudi takrat, ko ni na uradnem dogodku, ne sme nositi kričečih lakov za nohte, ti morajo biti vedno diskretni. Tudi čevljev s platformo naj ne bi nosila, čeprav Kate priznava, da jih ima zelo rada. Hlače lahko nosi le ob posebnih priložnostih in ob večernih urah, krila in obleke pa ne smejo odkrivati kolen. Kate mora vedno imeti najlonske nogavice, tako poleti kot pozimi. Nekoč je tudi pri nas veljalo, da prava dama vedno nosi najlonke, danes pa ni več tako. Posebno pozornost mora Kate posvetiti tudi lasem in obrvem. Najstrožje so prepovedani lasni podaljški in pramena. Stroga pravila so tudi glede modnih dodatkov. Tako vojvodinja nikoli ne sme nositi cenenega nakita oziroma bižuterije, temveč le drage kose kraljevega nakita. Torbico lahko nosi v roki ali pa v višini komolca, nikakor pa ne na rami.

H kraljevemu stilu spada tudi kraljeva postava. Kate je vedno slovela po svoji vitki liniji, ki jo očitno zlahka vzdržuje. No, roko na srce, že v šoli se je izkazala kot odlična športnica, zato ji ni težko vaditi niti zdaj. Poleg tega zelo pazi pri hrani, saj se zaveda, da mora biti nenehno v dobri kondiciji in da vsak pridobljeni kilogram javnost še kako opazi. Res pa je, da včasih ni bila tako zelo suha kot danes. Bila je povsem navadno britansko dekle, nič kaj vpadljivo. Nosila je konfekcijsko številko 38 oziroma 'medium', danes pa so njene obleke vse velikosti 34, kar spada v kategorijo 'small', čeprav marsikdo namiguje, da je padla že v kategorijo 'extra small' ali 'xs'.

Značke: Kate Middleton
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story44/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 44/2015

Story 44/2015, od 29. 10. 2015