Vojvodinja Wesseška otrok ne vzgaja v kraljevem duhu

Vir: Lea
25. 5. 2016

Vojvodinja Wesseška je poročena s sinom kraljice Elizabete II., Edwardom. Skupaj imata dva otroka, lady Louise (12 let) in vikonta Jamesa, ki je dopolnil sedem let. To sta tudi kraljičina najmlajša vnuk in vnukinja.

Lady Louise je šele pred kratkim izvedela, da je njena babica kraljica.
Občasno morata tudi Sophie in njen soprog princ Edward opraviti uradne dolžnosti.

Čeprav spada družina v najožji krog britanskega kraljevega dvora, pa poskuša živeti stran od soja žarometov.

"Želim, da moji otroci živijo čim bolj normalno življenje," pravi Sophie. Otroka si bosta tako morala nekoč poiskati delo in hoditi v službo kot vsi drugi. "Mislim, da sva jima z Edwardom dober zgled, saj tudi sama delava in preživljava družino," je odločna vojvodinja, ki je tudi zavrnila plemiške naslove za svoja otroka. Oba bi morala biti namreč princ oziroma princesa, pa se Sophie s tem ni strinjala. Res je, da si je to lahko dovolila, ker njena otroka pač nista direktna naslednika krone, kot sta to sinova najstarejšega kraljičinega sina princa Charlesa, princ William in princ Harry.

Lady Louise ni vedela, da je babica kraljica

Zanimivo je tudi dejstvo, da lady Louise dolgo ni vedela, kdo je pravzaprav njena babica.

"Zgodilo se je pred kratkim," smeje pojasni Sophie. "Ko je Louise nekega dne prišla iz šole, me je vprašala, zakaj ji vsi nenehno govorijo, da je njena babica kraljica."

In nato jo je Sophie vprašala, kako se ob tem počuti, a deklica je le dejala, da ničesar ne razume. No, ko bo nekoliko starejša, ji bo seveda vse jasno. Na srečo jo že od malih nog vzgajajo tako, da bo verjetno res živela življenje daleč stran od britanskega dvora in da bo sama služila svoj kruh.