Will Smith bo voditelj serije Tista čudna krogla!

Will Smith bo voditelj serije Tista čudna krogla! (foto: Press) Press
9. 12. 2017

Will Smith bo vodnik v desetdelni seriji priznanega filmskega ustvarjalca Darrena Aronofskyja in nagrajene producentke Jane Root.

Serija produkcijskih družb The Nutopia in Protozoa Pictures na novo definira naravoslovni in znanstveni žanr z epskim potovanjem, posnetim v 45 državah na šestih celinah in v zunanjem vesolju. Elitno skupino astronavtov so zbrali, da bi povedali izjemno zgodbo o Zemlji skozi edinstveno izkušnjo v zunanjem vesolju. Med njimi so Chris Hadfield, Jeff Hoffman, Mae Jemison, Jerry Linenger, Mike Massimino, Leland Melvin, Nicole Stott in Peggy Whitson

National Geographic je oznanil, da bo za oskarja nominirani igralec Will Smith ("Ali", "V iskanju sreče", "Možje v črnem 1, 2 in 3") voditelj nove desetdelne serije TISTA ČUDNA KROGLA (#OSR) izpod taktirke za oskarja nominiranega filmskega ustvarjalca Darrena Aronofskyja ("Mati!", "Črni labod", "Rekviem za sanje") in nagrajene producentke Jane Root ("America The Story of (Us", "Osemdeseta: Desetletje, ki nas je oblikovalo").

Smith je sodelovanje uradno oznanil s kratkim videom na svoji Facebook strani.

Will Smith bo vodil gledalce na velikem potovanju po svetu in v zunanjem vesolju. Serija TISTA ČUDNA KROGLA bo napeto razgibano potovanje po Zemlji in onkraj nje, na katerem bomo spoznali, da je resnično najlepše doma. Serija produkcijskih družb The Nutopia in Protozoa Pictures bo na National Geographicu premierno predvajana marca 2018 v 172 državah in 43 jezikih.

TISTA ČUDNA KROGLA je izjemna zgodba o Zemlji, našem nenavadno umeščenem planetu, polnem notranjih povezav, o tem, zakaj je tako posebna, edinstvena po izobilju življenja v večinoma neznani, vendar neusmiljeni vesoljski areni. V seriji bodo sodelovali elitni astronavti, ki vidijo širšo sliko Zemlje. Spoznali bomo njihove edinstvene perspektive in osebne spomine na planet, kot so ga videli iz vesolja.

Darren Aronofsky se pri seriji TISTA ČUDNA KROGLA veseli sodelovanja z enim svojih najljubših igralcev. "Navdušen sem, da bo vodnik v seriji Will Smith. S svojo karizmo, inteligenco in človečnostjo bo veliko prispeval k projektu in pozdravil gledalce v edinstveni zgodbi o osupljivih čudežih, ki omogočajo življenje na Zemlji," je povedal.

"Z združitvijo neprimerljivega in neverjetnega svetovno znanega igralca Willa Smitha s slavnimi astronavti, ki so dobesedno zapustili naš svet, bomo pripovedovali neverjetno zgodbo o večplastnosti našega planeta," pravi Tim Pastore, predsednik za izvirni program in produkcijo pri National Geographicu. "V značilnem pripovednem slogu Darrena Aronofskyja in Jane Root bo TISTA ČUDNA KROGLA vrhunska vizualna poslastica, ki bo občinstvo popeljala od mikroskopsko majhnega do vesoljskega, zato bodo gledalci cenili naš svet kot še nikoli prej."

"Naš cilj je na novo oblikovati dokumentarni program in gledalcem ponuditi kinematografsko predstavo, kakršne še niso videli," pravi Jane Root. "Razkrili bomo znanost v ozadju našega čudovitega sveta in predstavili zgodbe, ki so v enaki meri zabavne kot provokativne. In kdo bi lahko to bolje naredil kot vizionarski Darren Aronofsky s partnerji pri Protozoa Pictures, edinstveni Will Smith in naša ekipa legendarnih astronavtov?"

Ob karizmatičnem voditelju Willu Smithu v seriji TISTA ČUDNA KROGLA astronavti v zgodbo vpletejo edinstven vpogled in čustva, dramatične in navdihujoče prizore ter znanost, ki razkriva čaroben splet okoliščin, zaradi katerih je na Zemlji vzniknilo, uspevalo in obstalo življenje. Njihove osebne izkušnje odpirajo ključne teme, ki jih bomo proučevali skozi serijo, med drugim o nastanku življenja, smrti, dihanju, nevarnostih v vesolju, človeški inteligenci, žrtvovanju, ustvarjanju okolja, kot je na Zemlji, in še o marsičem.

  • Chris Hadfield – Prvi kanadski astronavt, ki je poveljeval na Mednarodni vesoljski postaji in edini Kanadčan, ki je bil na krovu ruske vesoljske postaje Mir, ko je še bila v orbiti. Chris Hadfield je Zemljo zapustil trikrat in v vesolju preživel 166 dni.
  • Jeff Hoffman – V vesolju je prepotoval 34,6 milijonov kilometrov. V Brooklynu rojeni astronom in nekdanji astronavt Jeff Hoffman je v vesolje odletel petkrat, enkrat na prvo misijo do vesoljskega teleskopa Hubble.
  • Mae Jemison – Nekdanja astronavtka Mae Jemison je pravkar praznovala 25. obletnico svoje misije v vesolju na krovu Endeavourja. V zgodovino se je zapisala kot prva Afroameričanka, ki je šla v vesolje.
  • Jerry Linenger – Nekdanji astronavt Jerry Linenger, ki je preživel najhujši požar na krovu plovila v orbiti, je skoraj pet mesecev bival na ruski vesoljski postaji Mir in samo na tej misiji prepotoval 80 milijonov kilometrov.
  • Mike Massimino – Prvi človek, ki je iz vesolja poslal tvit, nekdanji astronavt Mike Massimino, je sodeloval na dveh poletih raketoplana z nalogo popraviti vesoljski teleskop Hubble.
  • Leland Melvin – Edini igralec poklicne lige NFL, ki je kdaj poletel v vesolje. Nekdanji astronavt Leland Melvin je bil v vesolju dvakrat in tam preživel več kot 565 ur.
  • Nicole Stott – Znana kot "umetniška astronavtka". Nekdanja astronavtka in akvanavtka Nicole Stott je postala prvi astronavt, ki je slikal v vesolju. V vesolju je preživela 104 dni in skoraj tri tedne v podvodnem bivališču Aquarius.
  • Peggy Whitson – Astronavtka Peggy Whitson se je ravno vrnila s tretjega potovanja v vesolje, kjer je bila 665 dni. S tem je postavila Nasin rekord za največje število preživetih dni v vesolju.

Will Smith

Kot igralec, producent, dvakratni nominiranec za oskarja in dobitnik grammyja ima Will Smith pestro kariero, v kateri krmari med filmom, televizijo in snemanjem plošč, ki dosegajo večkratno platinasto naklado.

Smithova obsežna filmografija vključuje upodobitve slavnih osebnosti iz resničnega življenja v "Aliju", "V iskanju sreče" in "Poti zmagovalca". Naslovnice je polnil z neverjetnim naborom filmov, kot so "Hitch," "Jaz, legenda", "Jaz, robot", "Dan neodvisnosti", "Možje v črnem 1, 2 in 3", "Odred odpisanih" in njegov najnovejši "Skrita lepota". Njegov naslednji projekt je fantazijska policijska drama "Bright", ki jo bodo 22. decembra premierno predvajali ekskluzivno na Netflixu. Smith trenutno sodeluje pri produkciji Disneyjevega "Aladdina" v vlogi Duha. Na velika platna bo prišel 24. maja 2019. Igral bo tudi v filmu Anga Leeja "Gemini Man".

Kariero je začel kot glasbenik, ki je po vsem svetu prodal milijone plošč, preden je presedlal na televizijo s priljubljeno serijo "Princ z Bel Aira". Leta 1998 je s partnerjem Jamesom Lassiterjem ustanovil podjetje za produkcijo in management Overbrook Entertainment, ki je produciralo številne vrhunske filmske in televizijske projekte.

Ni ostal le pri umetniških dosežkih, saj je z ženo Jado ustanovil Will & Jada Smith Family Foundation. WJSFF je neprofitna dobrodelna organizacija s ciljem izboljšati kakovost življenja in vlagati v organizacije in iniciative, ki pomagajo tradicionalno prezrtim skupnostim.

Priporočamo