Za krmilom nepripeti princ Philip je dva dni po prometni nesreči sprožil kup vprašanj

20. 1. 2019 | Vir: STA
Deli
Za krmilom nepripeti princ Philip je dva dni po prometni nesreči sprožil kup vprašanj (foto: profimedia)
profimedia

Le dva dneva po tem, ko je 97-letni britanski princ Philip imel prometno nesrečo, so policisti z njim opravili pogovor zaradi vožnje brez varnostnega pasu. Predstavnica policije v okrožju Norfolk je povedala, da so princu dali "primeren nasvet", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotografije, objavljene v nedeljskih izdajah britanskih časnikov, prikazujejo vojvodo za volanom nadomestnega land roverja na posestvu njegove soproge, kraljice Elizabete II., v Sandringhamu.

Princ si je prekršek privoščil le dva dneva po tistem, ko je bil v četrtek udeležen v prometni nesreči. Sam jo je sicer odnesel brez poškodb, medtem ko sta bili voznica in potnica v avtomobilu znamke Kia lažje poškodovani.

Sopotnica, ki si je v nesreči poškodovala zapestje, sicer po poročanju časnika Sunday Mirror ni ravno navdušena nad ravnanjem princa. "Vesela sem, da sem ostala živa, toda princ se ni niti opravičil," je povedala Emma Fairweather in dodala, da je od kraljeve družine pričakovala več.

Opomin, ki ga je policija izrekla princu Philipu, je sprožil veliko negodovanja. Uporabniki družbenih omrežjih so se ogorčeno pritoževali, ker ni plačal kazni kot vsi drugi. S pripisi, da si ob svojih dohodkih to zlahka privošči. Hkrati so se pojavila vprašanja, ali je 97-letni princ sploh še primeren za vožnjo na javnih cestah. V posebnem prispevku so pri News Royal Palace natančno secirali vse dogodke ob nesreče do vožnje brez pripetega varnostnega pasu, omenili njegovo trmo in ogrožanje drugih udeležencev v prometu, se spraševali, kje so bili njegovi varnostniki in ali bi mu morali odvzeti vozniško dovoljenje ter ga na koncu pozvali naj premisli o svojem ravnanju. Z željo, da ga ne bi prehitro izgubili, saj ogroža tudi sebe.