Zac Efron bo stopil v kožo množičnega morilca Teda Bundyja

Zac Efron bo stopil v kožo množičnega morilca Teda Bundyja (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 5. 2017

Ameriški igralec Zac Efron bo v filmu Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile igral zloglasnega ameriškega množičnega morilca Teda Bundyja. Režiral bo Joe Berlinger, Bundyjeva zgodba pa bo predstavljena z vidika morilčevega dekleta Elizabeth Kloepfer. Ta si dolgo ni priznala zlih slutenj glede ljubega, a ga je na koncu prav ona prijavila.

Bundy je bil množični morilec, ugrabitelj in nekrofil, ki je po več kot desetletju zanikanja svojih dejanj dan pred usmrtitvijo priznal, da je med letoma 1974 in 1978 zagrešil več kot 30 umorov. Elizabeth Kloepfer je spoznal leta 1969 in bil z njo v sedemletnem razmerju.

Mati samohranilka je opazila, da njen partner pogosto zapušča dom sredi noči, med njegovimi stvarmi pa je našla tudi veliko nenavadnih predmetov, kot so mesarski nož, mavec in par hodulj. Bundy je namreč žrtve velikokrat pritegnil tako, da je hlinil nemoč ali telesno poškodbo. Usmrtili so ga leta 1989 na Floridi.

Vloga množičnega morilca bo za Efrona velik preskok. Mladi igralec se je namreč proslavil s filmi za najstnike in komičnimi vlogami, denimo v filmih Sosedi in Sosedi 2. Nazadnje je igral Matta Brodyja v filmski priredbi priljubljene nadaljevanke iz 90. let Obalna straža, ki bo na sporedu slovenskih kinematografov od 1. junija.

Priporočamo