Zadnja pot Arethe Franklin v ožjem krogu, oboževalci se bodo od kraljice soula lahko poslovili dva dni prej

Zadnja pot Arethe Franklin v ožjem krogu, oboževalci se bodo od kraljice soula lahko poslovili dva dni prej (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 8. 2018

V četrtek umrlo legendo soul glasbe Aretho Franklin bodo pokopali 31. avgusta v domačem Detroitu, so sporočili svojci. Pogreb bo potekal v ožjem krogu, sestavljenem iz družinskih članov, prijateljev in nekaterih povabljenih. Oboževalci se bodo lahko od pevke poslovili 28. in 29. avgusta v muzeju afroameriške zgodovine Charles H. Wright.

Producent Harvey Mason Jr., ki bdi nad biografskim filmom o Arethi Franklin, je sporočil, da zaradi njene smrti s projektom ne bodo hiteli. Še do pred nekaj tednov je tesno sodeloval s pevko glede scenarija, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Bila je zelo angažirana in optimistična. Ure dolgo sva govorila o njenem življenju, izkušnjah, glasbi, politiki in zvezah," je povedal producent.

Celoten projekt se mu zdi na zelo visoki ravni, zato je ne bi rad znižal zgolj zato, da bi potešil apetite kapitala in občinstva.

Film nastaja po biografiji z naslovom Aretha: From These Roots iz leta 1998. V pevko se je prelevila oskarjevka Jennifer Hudson. "Ko si mi govorila o svojem življenju, si mi pojasnila tudi toliko stvari o mojem lastnem. Teh lekcij ne bom nikoli pozabila," je na Instagramu zapisala igralka.