Zadnja sezona serije Hiše iz kart brez Kevina Spaceya

Zadnja sezona serije Hiše iz kart brez Kevina Spaceya (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 11. 2018

Ponudnik televizijskih vsebin Netflix, ki je lani prekinil snemanje šeste serije Hiše iz kart v luči obtožb zaradi spolnega nadlegovanja igralca Kevina Spaceyja, je zdaj začel z novo sezono ene svojih najuspešnejših serij. Zadnja sezona bo ponudila osem epizod, ki pa bodo brez Spaceyja v vlogi Franka Underwooda.
 

V tokratni sezoni bo mesto ambicioznega, karizmatičnega in spretnega politika, ameriškega predsednika Franka Underwooda, prevzela njegova soproga Claire Underwood, ki jo bo še vedno upodabljala Robin Wright. Tako bo v ovalni pisarni sedela ženska, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Nova predsednica se bo morala po pisanju AFP spopasti z novimi izzivi in temačnimi dogodki iz preteklosti. Med njimi je tudi umor ljubimca, pisatelja Toma Yatesa, ki ga je zastrupila v prejšnji seriji.

Šesta sezona, ki se je začela 2. novembra, bo štela osem epizod, vse dosedanje so jih imele po 13.

Hiša iz kart, ki je bila kar 53 nominirana za nagrado emmy in je sedem televizijskih nagrad tudi odnesla, je nastala leta 2013 kot adaptacija istoimenskih mini serij BBC iz leta 1990, ki so temeljile na istoimenskem romanu Michaela Dobbsa.

Proti Spaceyju, ki je bil tudi sicer deležen številnih obtožb zaradi spolnega nadlegovanja, se je oglasilo osem sodelavcev serije Hiša iz kart. Zaradi očitkov so prekinili snemanje serije, Netflix pa je Spaceyja odpustil.  

Priporočamo