Zakaj so v Cannesu prepovedali selfije in ostale zvezdniške bizarke

Zakaj so v Cannesu prepovedali selfije in ostale zvezdniške bizarke (foto: profimedia) profimedia
3. 5. 2015

Kdo se ima za izumitelja, kdo je razočaran nad egocentrizmom mlajše generacije in zakaj v Cannesu prepovedujejo selfije.

Selfiji prepovedani

Sloviti filmski festival v Cannesu vsako leto zbere velika igralska imena, ki svoje nastope na rdeči preprogi na francoski rivieri z veseljem podelijo z oboževalci, letos pa bo to početje prepovedano. "Želimo preprečiti selfije na rdeči preprogi. Ne glede na to, kaj si mi mislimo, je to praksa, ki je pogosto izredno smešna in groteskna," je izjavil umetniški direktor festivala Thierry Frémaux. Glavna razloga za tovrstno prepoved sta veliko število zvezdnikov in natrpan razpored. "Selfijev nismo hoteli prepovedati, a gre za pomanjkanje časa. Imamo točno določen čas, v katerem morajo ljudje prehoditi rdečo preprogo, vse skupaj pa se upočasni, če se na vsaka dva metra ustavijo, da bi se fotografirali," je še pojasnil Frémaux, ki želi, da vse zvezde pravočasno prispejo na projekcije filmov. Mimogrede, letos bo festival trajal od 13. do 24. maja.

Postaja igralec

Potem ko je marca zapustil skupino One Direction, je Zayn Malik očitno ubral drugačno poklicno pot. Pevec bi se menda rad posvetil igralstvu, zato naj bi se že sestal z Gurinderjem Chadho, režiserjem filma Zadeni kot Beckham, ki je povedal: "Pogovarjala sva se. Glede na to, da je najprej obiskoval igralski tečaj, šele potem pa postal član benda, menim, da le sledi svojemu srcu."

Ima se za izumitelja

V članku za revijo Paper se je raper Kanye West označil za iznajdljivega in inovativnega: "Sem izumitelj, utiralec poti." In potem je naštel nekaj svojih pesmi, ki so po njegovem inovacije, ter napisal, da se mu zdi pomembno narediti nekaj inovativnega: "Ne gre mi za to, da bi iz stvari, ki smo jih že tisočkrat videli ali slišali, koval dobiček."

Soprog je ljubosumen

Blake Lively se je udeležila premiere svojega filma Brezčasna Adaline, na kateri pa je ni spremljal njen mož Ryan Reynolds, ki je doma pazil na komaj štirimesečno hčerkico James, ampak soigralec Michiel Huisman. Ko so ljudje na družabnih omrežjih komentirali, da sta Blake in Michiel čudovit par, so vzbudili ljubosumje pri Ryanu, ki jih je na Twitterju spomnil, da je lepotica srečno poročena: "Hm ... Slišim vas!"

Konec po petih mesecih

Čeprav se je govorilo, da sta si Miley Cyrus in Patrick Schwarzenegger v razmerju vzela le kratek premor, je njun prijatelj razkril, da sta se po petih mesecih dokončno razšla: "Preprosto živita drugačni življenji, on je na fakulteti, ona pa je osredotočena na glasbo in kariero." Težave v njunem razmerju so se začele, ko so internet preplavile fotografije, na katerih se Patrick objema z neko rjavolasko, s katero pa – kot zatrjuje – ni imel nič.

Podobni sta si

Sofía Vergara in Reese Witherspoon se že od začetka snemanja skupnega filma Hot Pursuit družita, objavljata skupne fotografije in hvalita druga drugo v intervjujih. Tistim, ki so menili, da to počneta le zaradi promocije omenjene akcijske komedije, so usta zaprli njuni prijatelji, ki so povedali, da sta se zvezdnici res takoj odlično ujeli, saj sta obe norčavi in temperamentni, povezuje pa ju tudi enak smisel za humor.

Rada ima 22 let mlajšega

Priljubljena igralka Helen Mirren, ki trenutno blesti v vlogi kraljice Elizabete II. v broadwayski predstavi The Audience, je kot gostja pogovornega šova Late Night with Seth Meyers razkrila, da bi z veseljem igrala v katerem iz serije filmov Hitri in drzni oziroma v kateremkoli filmu z Vinom Dieslom, saj tega mišičnjaka preprosto obožuje. "Sem velika oboževalka Vina Diesla. Vse se je začelo, ko je imel govor na neki svečanosti. Bil je tako pameten in duhovit, da sem se takoj zaljubila vanj," je pojasnila simpatična 69-letna Angležinja, se obrnila proti kameri in 22 let mlajšemu kolegu sporočila: "Rada te imam. Ti sicer ne veš, kdo sem, a rada te imam." No, na koncu je Helen priznala, da Vin vendarle ni edini razlog za njeno željo po tem, da bi zaigrala v filmih Hitri in drzni, saj je tudi velika ljubiteljica dobrih avtomobilov in hitre vožnje.

Razočaran nad mlajšimi kolegi

Damona Albarna, pevca kultnega benda Blur in soustanovitelja virtualne skupine Gorillaz, je moderna glasba razočarala: "Poslušam besedila novih pesmi in ne slišim drugega kot hvalisanje. Mlajša generacija glasbenikov je preveč okupirana s seboj. Nihče si ne želi neprestano poslušati tujih egocentričnih izpadov."

Priporočamo