Žiga X Gombač ekskluzivno o koraku na velika platna!

Žiga X Gombač ekskluzivno o koraku na velika platna! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
23. 12. 2016

Strasten tekač in mladinski pisatelj ima na seznamu novoletnih želja zadanih mnogo ciljev, ki so posledica 'brainstorminga' zadnjega časa. NK Svoboda, poglobljena zgodba o begunski krizi, ki je pred kratkim sedla na knjižne police, bo namreč v prihodnjem letu dobila povsem drugačno podobo.

Zaupal pa nam je še tole: Kljub zimskim temperaturam se veseli številnih dolgih in napornih tekov, predvsem pa obilice druženja z družino, za katero si želi vzeti kar največ časa.

Čeprav je bil novi projekt do zdaj še zavit v skrivnost, zametki le-tega že obstajajo – ob bok mu je stopil režiser ene epizode Žlahtne štorije, Boris Petkovič: »Pričenjam delati s predelavo zgodbe iz knjižnega v filmski jezik – Boris je knjigo vzel za svojo in jo želi pretvoriti v film,« nam je zaupal Žiga. Kot pravi simpatični Gombač, je trenutno še vse v povojih, pripravlja pa poleg tega še nadvse zanimiv projekt predelave knjige Ivana Cankarja, Hlapec Jernej in njegova pravica.

Mi se že veselimo prihajajočega stripa za slovenske osnovnošolce, hkrati pa številnih nastopov po šolah, s katerimi bo skušal navdušiti nad listanjem in branjem knjig.