Zlati lev bo šel v roke Julie Andrews, nepozabne Mary Poppins in Marije v filmu Moje pesmi, moje sanje

Zlati lev bo šel v roke Julie Andrews, nepozabne Mary Poppins in Marije v filmu Moje pesmi, moje sanje (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
9. 3. 2019

Z Beneškega filmskega festivala so sporočili, da bodo nagrado za življenjsko delo podelili britanski igralki Julie Andrews. Igralka je v spominu večine gledalcev ostala iz nastopov v filmskih muzikalih Mary Poppins in Moje pesmi, moje sanje.

Direktor festivala Alberto Barbera je 83-letno Julie Andrews označil kot legendo, ki so jo oboževale številne generacije filmskih gledalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Igralka se ni želela omejiti zgolj na varne vloge v družinskih filmih, temveč je sprejemala tudi igralske izzive v različnih zahtevnih, provokativnih in pikro ironičnih likih. Med temi so bili tudi filmi, ki jih je režiral njen pokojni soprog Blake Edwards, je še povedal Barbera.

Zlati lev festivala, nagrada za življenjsko delo, je zato po direktorjevih besedah zelo zasluženo priznanje za izjemno kariero, prepleteno z velikim uspehom in umetniškimi dosežki.

Igralka se je na nagrado odzvala z besedami, da je počaščena in da se veseli, ko bo ob tej posebni priložnosti septembra v krasnem mestu, kot so Benetke.

Benetke gostijo najstarejši filmski festival na svetu od leta 1932. Letošnji festival bo potekal med 28. avgustom in 7. septembrom.