Znan obraz ima svoj glas nova skupina na sceni?

V prvi sezoni šova so nas navduševali Ana Marija Mitić, Tomaž Klepač, Natalija Kolšek, Eva Hren, Vlado Pilja, Tomaž Ahačič, Matjaž Kumelj in Daša Gradišek. (foto: POP TV) POP TV
Vir: Story
20. 1. 2015

Preden v novem letu spoznamo tekmovalce druge sezone šova Znan obraz ima svoj glas, se še enkrat posvetimo mali 'družini', ki je nastala kot posledica odlične sinergije med tekmovalci prve sezone šova, ki je bil izredno priljubljen pri gledalcih. Kdo bi si mislil, da bodo tako imenovani nasprotniki po končani oddaji postali odlični prijatelji in glasbeni sodelavci. Smo morda priča nastanku nove glasbene skupine ali gre za muho enodnevnico? Prepričajte se sami.

Pogovarjali smo se z Matjažem Kumljem, Dašo Gradišek, Ano Marijo Mitić, Tomažem Klepačem in Tomažem Ahačičem.

Po končanem šovu ste se vsi zelo zbližali. Zakaj, mislite, je bilo tako?

Matjaž: Že med šovom smo si postajali zelo blizu ter si pomagali in prav to so gledalci začutili in nam dajali še večjo podporo kot sicer. Bilo je zelo spontano, saj se niti poznali nismo. Vsi smo si različni, a zelo kompatibilni. Vsak ima nekaj, kar drugi spoštujemo, in zaradi tega smo močnejši! Lahko zatrdim, da še nismo rekli zadnje skupne besede.

Je čutiti kakšno tekmovalnost med vami? Se kaj zbadate?

Matjaž: Med nami ni čutiti nobene tekmovalnosti, saj smo vedno drug drugemu priskočili na pomoč, če je bilo treba. Res pa je, da je k temu prispeval tudi format šova, kjer nihče ne izpade in je vsak imel zelo različno nalogo vsak teden, da niti nisi mogel izpostavljati točk. Zbadamo pa se vedno in povsod. (smeh) Vsak od nas je dobil že kakšen interni vzdevek. Včasih se niti po imenih ne kličemo, rečemo si kar Vinčero, Double trouble, Bonžur, Van Morbir ... (smeh)

Ste postali prijatelji v pravem smislu in ste v nenehnem kontaktu, skupaj pijete kavice in se kličete? Kdo se je še posebej navezal/povezal?

Daša: Med nami so nastale res posebne in močne vezi. Med sabo se podpiramo, nekateri skupaj tudi sodelujemo, nastopamo, imamo res zanimive medsebojne kombinacije.

Je možno, da bomo dobili skupino ZOISG, glede na to, da ste posneli prvo skupno pesem?

Tomaž Klepač: Je možno, da zadenem na lotu? Seveda je. Vplačam listek in čakam na rezultat. In če rezultata ni takoj, vplačam še en listek in spet čakam ... Dokler ne zadenem. (smeh)

Imate kakšno zanimiva prigodo s snemanja prve skupne pesmi?

Eva: Snemali smo dobesedno med medvedi v Kočevski Reki, v čudovitem Beartracks studio - kako prikladno ime! Spot smo začeli snemati nekaj ur pozneje, kot smo načrtovali. Ker pa je bilo potem časa tako malo, smo v spotu pomešali glasove. Moški so peli ženske in obratno. Neskončno smo se zabavali in hkrati dobili idejo za spot.

Kdo izmed druščine je najbolj zabaven, kdo najbolj občutljiv in kdo ima najlepši glas?

Tomaž Ahačič: Zame je vedno najbolj zabaven Vlado Pilja, ki se s svojevrstnim simpatičnim humorjem vedno odzove pozitivno tudi na stresne situacije. Občutljivi smo vsi, mislim pa, da mi starejši, (smeh) tukaj mislim sebe, lahko mogoče svoje občutljive točke bolj skrijemo. Ja, leta prinesejo svoje. Najlepši glas pa ima zame Majda Sepe, (smeh) mogoče Pavarotti. Ne, ne, Michael Buble. Počakaj, ne Ozzy. Ah, nisem čisto prepričan. (smeh)

Kako so videti vaša druženja, kje se najraje dobite in kaj takrat počnete? Pijete pivo in 'brainstormate'?

Ana Marija: Meni je najbolj všeč, da se lahko dobimo in srečamo kjerkoli in kadarkoli, pa se bomo vedno imeli vrhunsko. Naj si bo to tombola večer v društvu upokojencev ali pa gala novoletna zabava. Vedno sta med nami ljubezen in ogromno dobre volje!

Ste si pri vstopu v leto 2015 zadali kakšne zaobljube in ali se jih držite?

Natalija: Zelo nerada dajem zaobljube, ker sem bolj spontan človek navdiha.

Eva: Da živim vsak trenutek, kot da je moj zadnji!

Matjaž: Želim biti iskren do sebe in vseh okoli sebe, kar pomeni, da delam natanko to, kar si želim!

Tomaž Klepač: Novoletne obljube ... v bistvu si sproti, skozi vse leto postavljam kratkoročne cilje in jih uresničujem sproti. Ali pa pozabim nanje. Mogoče še izkoristim priložnost in želim vsem bralcem, da bi v novem letu čim prej začeli uporabljati svoje možgane in se ne bi pustili manipulirati ter da bi spoštovali preteklost, tiho, vsak zase, ter se glasno postavili za prihodnost. Predvsem pa srečno in srečni uživali sedanjost.

Ana Marija: Novoletna zaobljuba je klasična: da bi tudi v 2015 vse zeleno postorili, dobro jedli, pili in se veselili! Vsakega, ki potrebuje objem, z veseljem stisnem in vsakomur, ki je osamljen, nasmeh na obraz narišem.

Tomaž Ahačič - Fogl: Da živim vsak dan še bolj živo, da življenje izkoristim na polno.

Manja Plešnar za revijo Story

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story