Znane smo zaslišali, katera je bila njihova najljubša pustna maska v otroštvu?

Danica Lovenjak (foto: Ana Fetih) Ana Fetih
Vir: Lea
17. 2. 2015

V uredništvu revije Lea so nekaj znanih Slovencev povprašali, v kaj so se kot otroci radi preoblekli za pusta.

Danica Lovenjak

Najbolj mi je bilo všeč, ko sem se prelevila v čebelico Majo. Prav spomnim se, s kakšnim veseljem sem pribrenčala v osnovno šolo! Za to masko sem dobila tudi nagrado. Sicer pa je bila čebelica Maja tudi ena izmed mojih najljubših risank.

Robert Pečnik - PečoRobert Pečnik - Pečo

Moja najljubša maska v otroštvu je bila zagotovo Zoro in hudiček. To sta maski, ki sta bili v mojem otroštvu zelo priljubljeni, zato so bili skoraj vsi v teh maskah. Maska Zora mi je bila zato všeč, ker je bil in je še vedno neka filmska ikona. Hudiček pa zato, ker so se ga vedno vsi bali.

Amanda Šabić

Stari dobri časi! Zelo dobro se spomnim, da sem bila obsedena z Aladinovo princesko Jasmine. V mali šoli sem celo imela tak kostum, ki mi ga je sešila mami. Všeč mi je bil njen videz, dvodelni kostum, njeni lasje, velike rjave oči in nakit ter seveda njuna leteča preproga.

Žiga LaknerŽiga Lakner

Seveda sem tudi jaz šel skozi dobo kavbojev in indijancev, sicer pa sem si na žalost svoje mame, ki klovnov ne mara, zelo rad nadel rdeč nos, velika očala in barvno lasuljo. Mami je ob tem vedno zavzdihnila, joj, pa ja ne boš spet klovn. Sam pa sem že od malih nog užival ob tem, da sem s svojo pojavo in norčijami nasmejal ljudi.

Priporočamo