Zoran Predin:Prestal težko operacijo srca

Zoran Predin:Prestal težko operacijo srca (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
27. 9. 2012

Eden od najbolj priljubljenih in cenjenih glasbenikov pri nas Zoran Predin je pred dnevi prestal težko operacijo na srcu. Pred posegom ni želel povedati več kot to, da ima prirojeno srčno napako, zdaj pa smo veseli, da nam je zaupal, da se že počuti vsak dan boljše.

Rana se počasi celi

"Ker se moja rana zelo počasi celi, saj je grudnica kost, ki se z dihanjem premika, moram biti zelo previden. Zato sem vesel, če mi kdo postreže in mi pomaga. Ampak ko bom spet zdrav, bom pa delal vse sam in seveda pomagal vsem, ki bodo pomoči potrebni. Tako, kot sem do zdaj," pravi glasbenik, ki se je vedno znal vživeti v druge ljudi. V svoji dolgoletni karieri je pomagal že marsikomu, pred časom nam je na uho prišlo tudi to, da se celo sam odreče ponujenemu honorarju, kadar se zaveda, da ne gre ravno za dobičkonosno, a zato prireditev z veliko umetniško vrednostjo, ki jo pripravljajo pošteni ljudje. Zanimivo je, da sam tega ni nikoli obešal na veliki zvon ...

Srčna napaka že od rojstva

Prav zaradi takšnih informacij in zaradi številnih skladb, ki dokazujejo, da se v njem skriva veliko emocij, bi lahko trdili, da ima Zoran veliko srce. Ampak to srce je imelo že od rojstva manjšo okvaro, za katero pa Zoran dolgo sploh ni vedel. Šele pred približno desetimi leti so mu na nekam pregledu odkrili, da ima težavo, vendar ta ni ogrožala njegovega zdravja in ga tudi ni omejevala pri delu, zato je nanjo praktično pozabil. Pred tremi leti pa se je prvič onesvestil in takrat je postalo jasno, da je prišel trenutek, ko bo treba ukrepati.

O težki preizkušnji pa je Zoran spregovoril tudi v novi številki revije Story.

Značke: Zoran Predin