Zvezdnica Beyonce bo levinja Nala v novem Levjem kralju!

Zvezdnica Beyonce bo levinja Nala v novem Levjem kralju! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 11. 2017

Zasedbi, ki bo nastopila v igrani različici animiranega filma Levji kralj iz leta 1994, se je pridružila ameriška zvezdnica Beyonce. To so danes potrdili tako pri studiih Walt Disney kot pevka sama na družbenem omrežju Facebook. Film, v katerem bo Beyonce upodobila Simbovo prijateljico iz otroštva Nalo, v kinematografe prihaja poleti leta 2019.

Beyonce bo v vlogi Nale med drugim nastopila ob Donaldu Gloverju, ki bo upodobil glavnega junaka Simbo, Jamesu Earlu Jonesu, ki bo imel tako kot leta 1994 vlogo očeta Mufase, ter Chiwetelu Ejioforju, ki se bo prelevil v Scarja. Med zvenečimi imeni so tudi komedijanti John Oliver, Seth Rogen in Billy Eichner.

Režijo je prevzel Jon Favreau, ki je režiral tudi igrano različico Knjige o džungli (2016). Tako nadarjena ekipa so sanje vsakega režiserja, je dejal ob potrditvi zasedbe in zagotovil, da bodo ustvarjalci filma do izvornega filma spoštljivi. "Zgodba pripada vsem, ki so odraščali z originalnim filmom", njegove besede povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Levji kralj iz leta 1994 velja za enega najuspešnejših animiranih filmov z zgodovini, saj je v blagajne kinematografov po vsem svetu prinesel skoraj milijardo dolarjev. Pesem Can You Feel Love Tonight Eltona Johna in Tima Ricea je bila nagrajena z oskarjem in je doživela velik prodajni uspeh.

Odrska produkcija Levjega kralje na Broadwayu je zaživela leta 1997 in je pobrala šest nagrad tony, še piše AFP.