Zvezdniški duet Sigma letošnje poletje na Jadranu

Zvezdniški duet Sigma letošnje poletje na Jadranu (foto: Story press) Story press
Vir: Story
1. 5. 2015

Prihaja še eno nepozabno festivalsko poletje ob Jadranu, katerega zvezda bo tudi duet Sigma.

Cameron in Joe bosta obiskala Hideout in Spring Break Island v Zrćah, Exit ter Sea Dance v Črni gori - še preden pa bosta hite z vrhov lestvic (Nobody to love, Changing s Palomo Faith, Rudeboy in novi Higher) povezala v album Life, bosta 1. maja nastopila v klubu Byblos v Poreču kot osrednji zvezdi Collegium Spring Breaka. Na odprtje festivalske sezone prihajajo Mike Vale (žur pod svetilnikom), Vanillaz in Zlatko, za temperamentne žurerje pa bodo tam Neda Ukraden, Djomla KS in Mambo Kings. Da porednega boat partyja (partija na ladji, op. p.) brez fotoaparatov sploh ne omenjamo ...

Story: Najbolj nenavaden kraj, na katerem sta slišala svojo glasbo?

Med turnejo po Avstraliji sva bila v nakupovalnem središču. Nič posebnega, če ne bi skladbe Nobody to love slišala petkrat v treh urah. To je bilo v času, ko je začela preskakovati iz drum & bass klubov na radie. Kot alternativnima didžejema se nama je to zdelo nenavadno, sploh na drugem koncu sveta.

Story: Kaj je najbolj vredna stvar, ki jo imata, in ali bi jo žrtvovala za še en velik hit?

Največ nama pomeni najin studio, brlog, v katerem ustvarjava zadnjih osem let in kjer so nastali tudi vsi najini hiti. In ne, ne bi ga menjala za še en vrh lestvice malih plošč.

Story: Kaj pa za prvo na lestvici albumov?

Najbrž bi se mu bila pripravljena odpovedati za grammyja. (smeh)

Story: Imata po uspehu kaj težav s kredibilnostjo?

Ne. Na srečo je vokalni drum & bass trenutno blizu srednjemu toku, tako da ni treba delati kompromisov. Na eni strani je najino zvesto občinstvo, zdaj pa naju je začel spoznavati še širši avditorij. Tudi če koga to, da naju predvajajo pop radii, moti, s tem nimava težav, ker ustvarjava glasbo, ki jo čutiva.

Story: Torej nista prišla v precep kot mnogo alternativcev, ko preskočijo na radie?

Izdala nisva ničesar, za čimer ne bi stala. Na srečo lahko ustvarjava muziko za radio in klube. In zagotovo bo na albumu tudi kakšna pokalica. Ko enkrat posnameš hit s Palomo Faith, lahko izdaš tudi kaj temačnega. Ne nazadnje pa oba še vedno večino vikendov preživiva za mešalno mizo in potrebujeva tudi bolj trde komade.

Story: Najbolj nepozaben kraj, kjer sta nastopila?

Eden od teh je bil kraj snemanja najinega aktualnega videa Higher. Vrtela sva namreč na žuru v igluju v Alpah v bližini Innsbrucka.

Story: S katerim raperjem bi sodelovala, če bi bila meja nebo?

Z Jay-Z-jem, ker je dober raper in tudi vpliven. Pa tudi s Kanyejem bi bilo 'fajn' kaj posneti. Od pokojnih pa zagotovo z Notoriousom B.I.G.-jem.

Story: Sta, ko je Nobody to love splezala na vrh UK Top 40, Kanyeju poslala kakšen šopek? Vajin hit je nastal kot (trikrat uspešnejši) 'bootleg' njegove Bound 2.

Najbrž bi nama on moral poslati kakšen šopek, ker na najin račun lepo služi z avtorskimi pravicami. (smeh)

Story: Kdo od vaju je boljši plesalec?

S tem se res ne bi hvalila. Bolje se počutiva nekje v ozadju in kimava z glavo v ritmu glasbe. Če si didžej, ti na srečo ni treba znati plesati, dovolj je, da zamigaš za konzolo. (smeh)

Napisala Andreja Korenčan

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 17/2015

Story 17/2015, od 23. 04. 2015