11 nasvetov za modne introverte

11 nasvetov za modne introverte (foto: Profimedia) Profimedia
2. 9. 2017

Izogibate se izstopajočim, barvitim oblačilom in raje posegate po nevtralnih tonih. V petek zvečer vas ob misli na visoke pete vse mine in nato raje ostanete kar doma. Se morda prepoznate? Ste modni introvert in s tem ni prav nič narobe.

Nimate radi pozornosti, vendar to nikakor ne pomeni, da je vaš stil dolgočasen. Na skrivaj ste v resnici vedno na tekočem s trendi in novicami iz modnega sveta. Potrebujete le nekoliko spodbude, da boste končno naredili korak naprej. S pomočjo 11 nasvetov boste v jesen vstopili v  prenovljeni podobi.

1. Preizkusite vsaj en trend, ki vam je trenutno pri srcu

Kupite si že ta kos, ki ste ga opazili v reviji ali na instagram profilu vaše najljubše bolgerke. Ni treba, da sledite vsem trenutnim trendom, lahko pa si privoščite tisto torbico, ki se tako dobro prilega vašemu osebnemu stilu. Pomembno je, da se končno opogumite in preizkusite nekaj novega.

2. Nikoli ne prenehajte kupovati osnovnih kosov

Kot modni introvert prisegate na T-majice in superge. Ti kosi bodo vedno zaželeni, zato jih nikoli ne nehajte kupovati.

3. Niste še pripravljeni na salonarje z 10-centimetrsko peto?

Visoke pete se zdijo včasih prav zastrašujoče in poleg tega neudobne. Če se niste še pripravljeni podati v višave, preizkusite sandale z blok peto. Ti so popolni za dan, natrpan z opravki.

4. Po nakupih pojdite s prijateljico

Pokličite tisto prijateljico, ki je vedno v koraku z modo. Znala vam bo svetovati in odkrito vam bo povedala, kaj vam pristoji in kaj ne. Včasih je prijateljski nasvet točno to, kar potrebujete.

5. Eksperimentirajte z ležernimi kosi, kot so preveliki puloverji in pajkice

Ni nujno, da se morate na račun mode odpovedati udobju. Razmislite, kako lahko te kose kombinirate na nekoliko nevsakdanji način. Bi morda pulover kombinirali s krilom?

6. Poiščite nakit, ki bo vašemu outfitu dodal vrednost

Ker svoj stil raje izražate na bolj prefinjen način, naj bodo modni dodatki vaše skrito orožje. Skupaj s T-majico lahko kombinirate novo trendovsko torbico ali pa si date duška s prstani. To bo dovolj, da se bodo ljudje ozirali za vami.

7. Pri svojih najljubših blogerjih poiščite navdih

Niste prepričani, kako bi se lotili trenda golih ramen? Instragram profil vaših najljubših blogerk je lahko brezplačna učna ura mode. Ugotovite kdo vam je pri srcu in se njihovega stila poskusite lotiti na svoj način.

8. Živalske vzorce najprej preizkusite v obliki modnih dodatkov

Lotite se jih počasi, najprej s pasom ali obuvalom. Ko pa boste pripravljeni, najdite najbolj odbit plašč in ga ponosno nosite.

9. Preglejte tudi ponudbo modnih znamk, pri katerih ne kupujete pogosto

Namesto da vedno zahajate v eno in isto trgovino, preglejte manjše mestne butike ali se preizkusite v spletnem nakupovanju. Izbira vas bo morda presenetila, poleg tega pa bo strah, da boste svojo novo najljubšo obleko zagledali na sodelavki, odveč.

10. Če prisegate na črno barvo, poskusite tudi mornarsko modro

Črna barva je vaš zaščitni znak, v kateri se vedno počutite varno. Da bo prehod iz črne nekoliko lažji, posezite po mornarsko modri.

11. Ne pozabite se zabavati

Ob tem pa ne pozabite uživati in se zabavati. Modni navdih je nekaj, kar že imate,  in tudi trendi vam niso tuji, potrebujete le nekoliko poguma – verjemite, da zmorete!

Povzeto po: Popsugar.com