12 odličnih slovenskih produktov, ki potrebujejo podporo vseh Slovencev in Slovenk!

12 odličnih slovenskih produktov, ki potrebujejo podporo vseh Slovencev in Slovenk! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2016

Predstavljamo 12 zares atraktivnih, zanimivih in v mnogočem inovativnih slovenskih produktov, ki jim je že uspel veliki preboj! Ne le, da se jim je uspelo umestiti na posebno prodajno polico v megamarketih Interspar, temveč bodo zgodbo podjetnikov, ki za izdelki stojijo, predstavili tudi v seriji posebnih nedeljskih oddaj na Pop TV.

Med 12 izdelkov, ki pričajo o tem, da je duh podjetništva v Sloveniji še kako 'živ in zdrav', so se uvrstili ...

GORKI CHILI

Spoznajte družinico svežih čili omak različnih stopenj pikantnosti. Vsaka s svojo kombinacijo v Sloveniji pridelanih pekočih paprik in okusnih sadno-zelenjavnih dodatkov navdušuje tako začetnike kot prave poznavalce – okus All Stars je tako na tekmovanju World Hot Sauce Awards osvojil drugo mesto, okus Choco pa tretje.

chilli

LE POTICA

Tradicionalna slovenska potica se je z nekaj domišljije predstavila v unikatni obliki: kot miniaturno, ročno izdelano pecivo za vsako priložnost. Izbirate lahko med lePotičkami z orehovim, čokoladnim in slivovim nadevom. Preprosto jih postavite v pečico in postrežete sveže pečene.

le potica

ZULU ZION

Popolnoma drugačna linija dizajnerskih nogavic, ustvarjena za ljudi, ki obožujejo barvitost. Zulu Zion predstavlja različne kombinacije razgibanih barv in nepričakovanih vzorcev, ki odstopajo od tradicionalnih linij, »klasične« mornarsko modre ter »varne« črne.

zulu zion

NELIPOT

Zamisel za ročno izdelano naravno kozmetiko se je rodila kar v domači kuhinji. Nastal je naravni dezodorant v kremi, ki vsebuje izključno naravne sestavine brez kakršnih koli dodatkov. Primeren je tudi za vegane.

Nelipot

TATTOO CARE

Da bi prvotni videz tatuja ohranili vse življenje, je prva nega izjemnega pomena. Mazilo Tatoo Care je narejeno iz skrbno izbranih sestavin za nego in zaščito kože ter primerno za vsakdanjo uporabo.

tatoo care

20 CHOCOLATE

Edine čokolade v Sloveniji, izdelane na tradicionalen način – od zrna do tablice. Čokolade 20 chocolate vsebujejo samo dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja.

chololate

BARBA

Prava piranska sol, ki z dodatki sestavin večinoma lokalnega porekla postane unikatna sol z okusom. Z najljubšim od treh – Barba sol BBQ Pink, Barba sol Zelišča in Barba sol Vino s solnim cvetom – preprosto začinite jedi brez uporabe drugih začimb.

barba

PIVO KNAP

Pivovarna Knap je zrasla iz veselja do domačega varjenja piva. Danes Renee predstavlja eno zadnjih generacij rudniškega Zasavja, ki je še imela stik s pravimi knapi in prav njim se poklanja s svojima različicama svetlega aromatičnega pale aleja ter temnega stouta.

Knap

MIMICE

Prikupne in mehke, ročno šivane unikatne igrače, izdelane iz slovenskega materiala, so nastale z upoštevanjem želja otrok in staršev, šivajo pa jih v sodelovanju s težko zaposljivimi skupinami ljudi.

mimice

URBAN PLANTY

Oblikovalsko dovršen urbani vertikalni vrtiček, namenjen gojenju in uporabi dišavnic ter svežih zelišč na dosegu roke. Z enostavnim obešanjem lončkov na teleskopsko nastavljivo stojalo popestrite videz balkona, terase ali dnevne sobe. Izberete lahko tudi le en element – inovativen lonček iz jute, ki vaši rastlini omogoča kar najboljše pogoje za rast.

urban planty

LESS/LESS GAME

Strateška družabna igra, primerna za od dva do štiri igralce, je zelo preprosta in hkrati ponuja velik miselni izziv. Naučite se je v minuti, postavitev igralne površine vam vzame nekaj sekund, zasvoji pa vas za vedno.

less

SMART TURN SYSTEM

Svet motociklizma do zdaj ni poznal zanesljive rešitve za samodejni izklop smernikov na motorju po koncu zavoja. Ekipa domačih strokovnjakov je svoje znanje vložila v odpravo te težave in nastal je Smart Turn System, izjemna inovacija in prvi pametni sistem za avtomatski izklop.

smart turn

Štartaj, Slovenija!

Glasujete lahko z nakupom!

Vse zgoraj predstavljene izdelke lahko od danes dalje (26. septembra) spoznate v vseh megamarketih Interspar ter jih podprete z nakupom. Najuspešnejši avtor bo namreč dobil enkratno poslovno priložnost - šestmesečno ekskluzivno pogodbo s Spar Slovenija in medijsko podporo POP TV, najuspešnejši izdelek pa bo postal »Hit produkt 2016«.

Prve zgodbe podjetnikov, ki so izdelke ustvarili, si boste lahko ogledali v prvi oddaji Štartaj, Slovenija!, ki bo na sporedu 16. oktobra na POP TV. Vodil jo bo Matija Goljar, pobudnik podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik.