Trendi Promocijsko sporočilo

3 načini, kako ne jesti mesa, a vseeno uživati v ''mesnem'' okusu (tudi če niste vegetarijanec, a bi radi le občasno izpustili mesni obrok)

18. 3. 2024
Deli
3 načini, kako ne jesti mesa, a vseeno uživati v ''mesnem'' okusu (tudi če niste vegetarijanec, a bi radi le občasno izpustili mesni obrok) (foto: PROFIMEDIA)
PROFIMEDIA

Tokrat ne bomo filozofirali o tem, ali je zdravo jesti meso ali ne, ali se mu je sploh zdravo popolnoma izogniti ali koliko mesa na teden je zdravo (po)jesti. To je odločitev vsakega posameznika, njegovega načina življenja in nazorov. Imamo pa tri zares slastne namige, kako ga nadomestiti, kadar se odločite, da tisti trenutek ne spada na vaš krožnik. In govorimo o ''mesnem'' okusu nemesnih jedi!

1 V enolončnici ali joti uporabite dimljen tofu

Danes ste se torej odločili za dan brez mesa, obenem pa ste si zaželeli klasične enolončnice, v kateri se je kuhala tudi klobasa ali katerokoli drugo meso. Če želite poustvariti ta okus, se v jedeh na žlico še posebno dobro obnese dimljen tofu, ki daje posebno aromo, podobno dimljenim mesninam ali hrenovkam. S tem lahko dobimo še najboljši približek klasičnim enolončnicam. Poskusite tako pripraviti različico jote, ričeta, segedina.

2 Dimljen sir na pici

Zaradi prekajene arome lahko dimljeni sir nadomesti salamo na pici. Ne boste verjeli, kako zanimiv okus lahko razvije in kako zato ne boste prav nič pogrešali mesnih dodatkov. Doda popolno aromatično piko na i ter pico spremeni v novo doživetje.

3 Burger z rastlinskim zrezkom

In to ne katerikoli burger, temveč Mekov burger. Da, prav ste slišali, McPlant je nov McDonald'sov burger, ki bo s svojim okusom vzel dih ne le vegetarijancem, ampak tudi vsem mesojedim. Le poskusite, pa bodo vsi dvomi in vse dileme popolnoma odveč. Novi burger z revolucioarnim rastlinskim zrezkom proizvajalca Beyond Meat in vsem ostalim, kar sodi v originalni Mekov burger, je trenutno na voljo v dveh različicah, to sta originalni McPlant in McPlant Steakhouse.

Posebnost McPlanta je, da je narejen z »lažnim mesom«, a zagotavlja čisto pravi McDonald'sov okus. Ko ga poskusite, ne boste mogli verjeti, da v njem ni goveji zrezek, kakršnega dobite v Big Macu, temveč stoodstotno rastlinski zrezek. Po okusu, videzu in teksturi res odlično posnema meso.

Ne oklevajte in poskusite, da ga boste iz prve roke lahko pohvalili še sami. Vaše brbončice bodo definitvno presenečene!