3 recepti izpod rok zmagovalca MasterChefa Bruna Šulmana

3 recepti izpod rok zmagovalca MasterChefa Bruna Šulmana (foto: PROMO) PROMO
12. 10. 2022 | Promocijsko sporočilo

V profesionalnih kuhinjah prisegajo na kuhanje s plinom, saj ima kuhar tako več nadzora nad temperaturo, takojšen odziv štedilnika na idealno temperaturo in tudi čiščenje je enostavno. Na plinu kuha tudi zmagovalec MasterChefa 2021, Bruno Šulman, ki je za vas pripravil slastne recepte.

Zanimive recepte so pripravili v Butan plinu v sodelovanju z Brunom in nastale so odlične jedi za hladnejše dni. Pripravo si lahko ogledate na Youtube kanalu Butan plin. Če (še) niste pravi mojstri kuhanja, lahko sledite Brunovim receptom in ustvarite pravo kuharsko mojstrovino. 

Martinova pojedina z račko 

Martinovo praznujemo 11. novembra kot praznik, ko se mošt spremeni v vino. Ob tem prazniku so najpogosteje na jedilniku gos, mlinci in rdeče zelje.

Zmagovalec tekmovanja MasterChef 2021 Bruno Šulman pa je pripravil recept s pečeno račko s hrustljavo skorjico, karameliziranim cvetačnim pirejem ter popečeno bučo in rdečim zeljem. Okusna jed je pripravljena s pomočjo plina iz Zelene jeklenke in si zasluži biti na vašem jedilniku večkrat letno.

Brunov nasvet: Pri pečenju račke ne potrebujemo namastiti ponve, ampak jo pečemo s kožo navzdol. Peči začnemo na nizkem ognju, maščoba kože se počasi topi in jo sproti odlivamo (na njej popečemo rdeče zelje), nato pa počasi zvišamo na srednjo temperaturo pečenja za hrustljavo skorjico.

Doma pripravljen burger je najboljši

Najpomembneje za burger je, da je sočen in slasten. Tako boste vedno navdušili goste na pikniku ali najbližje za kosilo. Zmagovalec MasterChefa nam je izdal trik za svoj burger – poleg dobrega mesa in nekaj maščobe ga odlikujejo še domača omaka iz paprike, čebulna marmelada in kozja skuta. Preverite recept!

Brunov nasvet: Za najboljši burger si polpete pripravite sami. Pri mesarju kupite goveje pleče z 20% masti.

Kuhajte z Zeleno jeklenko! Tudi najboljši Chefi prisegajo na kuhanje na plin, saj ponuja možnost hitrega reguliranja temperature ter je zelo priročen. V Butan plinu vam Zeleno jeklenko pripeljejo na dom po vsej Sloveniji. Naročite zdaj.

Tajski kari – za hladne zimske dni

Beseda kari označujemo jed in tudi karijevo pasto, ki se uporablja za pripravo jedi. Obstajajo tri glavne vrste tajskega karija – rdeči, rumeni in zeleni – glede na barvo, ki jo dajejo čiliji in druge sestavine. Zeleni kari je najmanj pekoč in velja za najbolj priljubljenega. Kari lahko pripravite na različne načine, na primer z zelenjavo, govedino ali s piščancem, kot ga je pripravil Bruno.

S pravimi začimbami in sestavinami je priprava karija relativno enostavna. Ker za kuho potrebujete le en gorilnik, je primeren tudi za pripravo na kampiranju. Potrebujete le plinski kuhalnik in Zeleno jeklenko ali kakšno manjšo turistično jeklenko, ki so na voljo v Butan plin trgovini

Kaj je glavna razlika med zelenim in rdečim karijem? Seveda v barvi. Rdeči kari kot osnovo za svojo pasto uporablja suhe rdeče čilije, medtem ko zelena pasta vsebuje korenine koriandra, zelen čili in zeleno kajensko papriko. Prvi je precej pekoč, drugi pa veliko slajši.