To je naravni antidepresiv, ki vam je vedno na dosegu roke (ne pozabite na njegove učinke)

To je naravni antidepresiv, ki vam je vedno na dosegu roke (ne pozabite na njegove učinke) (foto: Dean Grgurica) Dean Grgurica
20. 9. 2021 | Promocijsko sporočilo

Veliko se govori o glasbeni terapiji oziroma glasbi kot zdravilu za dušo, saj je vse več znanega (in tudi dokazanega) o tem, da ima poslušanje glasbe veliko pozitivnih učinkov na naše možgane.

Z glasbo spodbujamo inteligenco ter izboljšamo zbranost in učinkovitost, predvsem pa lahko z njo v hipu izboljšamo razpoloženje.

Z glasbo gre vse lažje, v hipu v nas vzbudi čustva, občutke, energijo in ustvari vzdušje.

Glasba je odlična za srce in možgane

Glasbeni ritmi delujejo pomirjujoče in so dobria za krvni obtok. Ko slišimo glasbo, še zlasti tisto, ki nam je pri srcu, neprijetni občutki izginejo.

Hitrejši glasbeni ritmi spodbujajo možganske valove in prebudijo naš um, tisti bolj počasni pa nas pomirjajo in sproščajo ...​

Študije so pokazale, da poslušanje glasbe v našem telesu spodbudi izločanje hormonov, kot so dopamin, serotonin in oksitocin, zato nekateri strokovnjaki za duševno zdravje celo menijo, da bi lahko z njo zdravili določene duševne bolezni.

Proti bolečini duše in telesa

Do zdaj se je že izkazalo, da glasba zaradi teh dejstev lahko pomaga pri anksioznosti in blaženju simptomov depresije. Raziskave so pokazale tudi, da lahko glasba ublaži bolečino, zato naj bi glasbena terapija pomagala ljudem s kronično bolečino. Glasba spodbudi avtonomni živčni sistem k upočasnjenemu dihanju in bitju srca ter pozitivno vpliva na krvni tlak.

Skladbe, ki si jih želite poslušati in menite ali veste, da vam lahko pomagajo do boljšega razpoloženja ali celo pregnati žalost, pa vam še nikoli niso bile tako dostopne. Telemach je razširil svojo ponudbo, ki po novem omogoča tudi neomejen dostop do globalne pretočne glasbene storitve TIDAL. Ta prinaša več kot 70 milijonov pesmi vseh zvrsti domače in tuje glasbe ter 250.000 najkakovostnejših video vsebin, vključno z glasbenimi videospoti, ekskluzivnimi prenosi koncertov in prireditvami brez oglasov. Kaj pravite? Dobra volja je na dosegu vaše roke.

Za uporabnike Telemachovih fiksnih paketov EON Premium in mobilnih paketov NAJVEČ je TIDAL Premium vključen v storitev. Aktivirajte ga v svojem uporabniškem računu Moj Telemach in uživajte v nepozabni zvočni ter vizualni izkušnji.
 
Značke: Telemach Tidal