5 korakov do lepe in sijoče kože na obrazu

5 korakov do lepe in sijoče kože na obrazu (foto: shutterstock) shutterstock
Vir: Story
22. 4. 2017

Poskrbite, da bo vaša koža negovana, čista in tonirana vsak dan. Poleg tega si dvakrat na teden privoščite piling obraza, dobro masažo in osvežitev kože z obraznimi maskami. Nikar ne pozabite, da koža sije takrat, ko žarite tudi sami.

1. korak: Očistite in navlažite

Na obrazu se vsak dan nabere veliko nečistoč, delcev onesnaženja, odmrla koža in naravna olja, ki jih koža proizvaja. Da bodo pore na obrazu lažje dihale, obraz vsak dan očistimo s čistilnim tonikom. Koži ponoči privoščimo počitek, zato pred spanjem vedno odstranimo vsa ličila in kožo nahranimo z dobro vlažilno kremo. Če je koža na obrazu bolj suha, si privoščite spanec v rjuhah iz satena, ki prispevajo k manjši izgubi vlage iz kože.

2. korak: Prehrana je zelo pomembna

Drugi dan se osredotočite predvsem na prehrano. Lepota kože se namreč začne od znotraj. Veliko lahko naredimo že z zdravim načinom življenja in uravnoteženo vsakodnevno prehrano. Uživajte hrano, ki bo vlažila kožo od znotraj navzven in ki vsebuje veliko maščob omega 3. Poskusite tudi z jutranjo rutino s sadnimi maskami, ki so primerne za vašo kožo. Banane so primerne za suho kožo, jagode za mastno. Čez dan zaužijte dovolj vode, kar bo pomagalo, da bodo pore bolj napete in čvrste.

3. korak: Odstranite odmrle kožne delce

Koža se obnovi vsake tri tedne, kar pomeni, da morajo kožne celice s spodnjega sloja kože priti na povrhnjico. Da bi ta proces bil hitrejši, naredite piling. Ta ne odstranjuje le odmrlih kožnih celic, temveč naredi kožo mlajšo in svežo, saj se kreme po pilingu bolje vpijejo v kožo. Če imate mastno ali mešano kožo, morate narediti piling vsaj od štiri- do petkrat na teden, če pa imate občutljivo, enkrat do dvakrat.

Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu, tudi v oblačnem vremenu.

4. korak: Parna kopel in dnevna krema

Privoščite si čiščenje obraza nad parno kopeljo. Po 10 minutah, ko se bodo pore dovolj odprle, na obraz nanesite masko iz gline, ki bo pospešeno iz por potegnila vse nečistoče. Masko si lahko naredite tudi iz kombinacije medu in ovsenih kosmičev. Po tem, ko boste obraz globinsko očistili, ga navlažite s poživljajočo dnevno kremo Green line Perfect Glow.

5. korak: Masaža za boljšo prekrvavitev

Po vsakodnevni rutini čiščenja obraza obraz zmasirajte z gelom aloje. Masaža pospešuje krvni obtok, prekrvavitev ter izločanje odpadnih snovi in tako čisti kožo. S pravo masažno tehniko ta z obraza odstrani nečistoče in odmrle celice ter pospešuje obnovo in nastanek novih, ki dajejo vaši koži in vam sijaj. Če imate pod očmi temne kolobarje, vedno uporabljajte serum za oči, sčasoma pa bodo kolobarji izginili in koža bo dobila dodaten sijaj.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 16/2017

Story 16/2017, od 13. 04. 2017