5 modnih zapovedi tega poletja

18. 8. 2015
Deli
Lorella Flego svetuje enodelne pisane kopalke (foto: Robert Krumpak)
Robert Krumpak

Letošnje poletje odpotujte na počitnice s stilom in ne pozabite v kovček dodati čim več trendovskih izdelkov po zadnjih modnih zapovedih. Naj bo tudi poležavanje na plaži stilsko in šik. Nekaj nasvetov nam je podala modna stilistka Lorella Flego, ki ima modna svetovanja prvo soboto v mesecu v največjem nakupovalnem središču pri nas, t.j. v Cityparku.

1. Vrnile so se enodelne kopalke

Naj bo to poletje tvoje poletje. Odloči se za drzen korak in pozabi na bikini kopalke ter se rajši vrni k enodelnim, saj so v letošnjem poletju pravi hit. »Enodelne kopalke so v tem poletju doživele revival. Retro stil je eden najbolj zaželenih v modnem svetu. Mnogo žensk je navdušenih, ko jim na modnem svetovanju v Cityparku predstavim enodelne kopalke. Resnično poudarijo postavo,« pove Lorella Flego. Ne pozabi pa, da je najboljše pri tem, da so primerne prav za vsako obliko postave in vse starosti.

2. Modni dodatki tudi na plaži

Ustvari svoj stil tudi na plaži. Ni greh, če na plaži nosiš ogrlico ali zapestnico, ki popestri tvoj stil. »Osebno priporočam tudi velike klobuke, sončna očala, večje uhane ali prstane, s katerimi seveda ni priporočljivo iti v vodo. Pestro izbiro modnih dodatkov lahko najdete prav v Cityparku, ki jih v 125 trgovinah in lokalih ne manjka,« navdušeno pove Lorella, ki vedno izgleda brezhibno.

3. Gladiatorke ali natikači?

»Ravno to me večkrat vprašajo na modnem svetovanju. Svetujem, da se na plažo odpravite z natikači ali s sandali z ravnim, nekoliko višjim podplatom, ki so letos aktualni,« nam razloži Lorella. Mi pa vas naj le spomnimo, da ob večernih sprehodih ne pozabite dodati kanček glamurja. Saj vemo, da se v nizkih sandalih počutimo udobno, vendar ima ženska v petah popolnoma drugačno držo.

4. Tropski potiski, črte, pike in volančki

V letošnjem poletju se boš počutila kot v pravem tropskem raju. V nakupovalnem središču Citypark lahko že iz izložb razbereš, da bo v trendu tropski potiski s ptičkami in palmami, ki jih popestrijo črte, pike in volančki. »Potiskov je res veliko in ti so najbolj zabavni, hkrati pa ne preveč grobi ali vsiljivi, da jih ne bi mogle več nositi. Ananasi so mi všeč, ker delujejo 100 % poletno, morski motivi pa zato, ker so večni. Stavite na klasične črte, zlate dodatke, temno modro in belo,« dodaja Lorella.

5. Barva: Bela in odtenki pastelnih barv

»Letos je v modi veliko bele, ki si jo mnogokrat omislimo za podlago k cvetličnim vzorcem. Sicer pa prav bela barva deluje sveže, mladostno in brezhibno. Seveda pa so še vedno aktualni pastelni odtenki in tudi nekateri močnejši odtenki, kot denimo sončno rumena in kuščarsko zelena,« še doda Lorella. Z vedno pestrim dogajanjem in kotičkom za sprostitev pa v največjem nakupovalnem središču poskrbijo tudi, da bo vaše nakupovanje prijetno.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan