5 pravil zlatarke Fink Pavlinove, po katerih gre izbirati poročni prstan!

19. 4. 2017
Deli
Za najlepši dan (foto: profimedia)
profimedia

Pomlad je letos že krepko presegla pričakovanja. Sončni žarki nas opominjajo na radost življenja in z radostjo življenja pride tudi ljubezen. Kaj je lepšega od pomladno-poletne poroke? Eno pomembnejših opravil pred poroko je prav gotovo izbira poročnega prstana, ki bo zakonca spremljal skozi življenje.

Pari lahko izbirajo med več kot 500 modeli poročnih prstanov.
Direktorica Zlatarne Aura in Zlatarne Karat Vladimira Fink Pavlin se spozna na vse vrste nakita.

Le kako izbrati pravilno? O tem smo se pogovarjali z izkušeno zlatarko Vladimiro Fink Pavlin, direktorico Zlatarne Aura in Zlatarne Karat Novo mesto.

Njenih 26 let izkušenj jo postavlja v sam vrh slovenskega zlatarstva: »Pomembno je, da vam v zlatarni znajo svetovati in podati strokovno mnenje, kar zadeva obliko, velikost, in barvo prstana.« In pripoveduje: »Mladi pari pridejo skupaj v poslovalnico, malo negotovi, a pri nas lahko izbirajo med več kot 500 poročnimi prstani. Na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj jim z veseljem svetujem, jih spodbujam, da izberejo po svojem notranjem občutku, vsak par posebej za svojo posebno ljubezensko zgodbo. Bodoči zakonci se še vedno največ odločajo za klasiko, za prstane iz belega ali rumenega zlata. Glavno besedo pri izbiri ima, seveda, bodoča nevesta.«

Fink Pavlinova poudari, da je treba pri izbiri poročnega prstana upoštevati 5 pravil.

1. Dogovorita se glede vrednosti poročnega prstana, tako, da pri zlatarju ne bo zadrege.

2. Prstan naj odgovarja vajinemu življenjskemu slogu. Izbira naj ne bo zgolj vizualna, prstan izberita tako, da bo lahko na vajinih rokah ob vseh priložnostih.

3. Prstan naj izžareva vajin karakter.

4. Lahko se dogovorita tudi za različna prstana. Zadnje čase se srečujemo s trendom različnih prstanov, vsak zase lahko stke svojo zgodbo, nevesta lahko nadaljuje v slogu zaročnega prstana, nato različnost spleteta v skupno zgodbo.

5. Prstana naj z napisom nosita vajino zgodbo.

»Na prstanih se najde prostor za iskrive misli in besede, katerih pomen lahko v celoti razvozlata le bodoča zakonca,« zaključi Vladimira Fink Pavlin, ki tudi sama obožuje nakit.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord